Producatorii italieni ai celebrului cozonac Panettone au decis sa deschida o unitate de productie la Cluj-Napoca. Vineri, 19 octombrie, au semnat in acest sens un contract cu Tetarom pentru a investi la Jucu 50 de milioane de euro, relateaza publicatia stiridecluj.ro.
”Italienii care vor face Panettone la Jucu vin in noaptea asta (joi spre vineri - n.r.). Vrem maine dimineata (vineri) sa semnam contractul.

Contractul nu se semneaza cu Horea Uioreanu, ci cu Tetarom, care este administratorul parcului industrial.

Ei angajeaza 550 de oameni, dintre care 10% sunt oameni care vor fi specializati in Italia si 75% din numarul total de muncitori vor fi femei. Fabrica lor va fi amplasata langa Bosch si langa Delonghi, pe 28 de hectare.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca noua fabrica isi va incepe productia in luna septembrie a anului viitor, contractul urmand sa fie semnat in perioada urmatoare.

"Compania italiana Battistero, producator de cozonaci panettone, va deschide o unitate de productie in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, investitia ridicandu-se la circa 50 de milioane de euro. Noua fabrica se va infiinta pe un teren de 28 de hectare si va crea peste 500 de locuri de munca. Contractul va fi semnat saptamanile viitoare, este in linie dreapta, iar partea italiana isi doreste ca in septembrie 2013 sa inceapa productia, astfel ca de Craciun sa avem posibilitatea sa mancam panettone de la Jucu. Fabrica va deservi intreaga zona din Europa de Est si tarile nordice", a spus Uioreanu, care a adaugat ca Battistero nu a cerut ajutor de stat.

De ce au ales italienii Clujul


Felice Moretti, proprietarul companiei Battistero, a precizat ca a fost ales Clujul pentru aceasta investitie pentru asezarea sa geografica.


"Este mult mai usor de la Cluj sa distribuim produsele in Europa de Est si in tarile nordice. Noi vom produce la Jucu atat panettone, cat si biscuiti. Din punct de vedere strategic va fi o unitate de productie importanta. Dorim sprijinul autoritatilor locale si judetene, vrem sa fiti alaturi de noi, pentru ca piata este dificila si vom reusi daca vom face o echipa buna impreuna", a subliniat Moretti.

Potrivit acestuia, noua fabrica va avea patru linii de productie, iar cifra de afaceri anuala va fi de circa 100 de milioane de euro pana in 2015.

Compania Battistero a fost infiintata in anul 1957 si are sediul la Parma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri