Romania ar putea semna un memorandum cu China care sa-i permita sa exporte animale, carne, vin, miere si produse alimentare bio, a declarat marti ministrul Agriculturii, Daniel Constantin (foto), la conferinta Mediafax Talks about Brewing and Agriculture.

"Cu China nu avem un memorandum pe zona sanitar-veterinara, acolo unde vorbim de produsele din carne, dar si de animalele vii. Sunt sanse, am discutat acolo, sunt in discutii cei de la Agentia Sanitar-Veterinara si, daca nu ma insel, chiar in luna noiembrie va fi o vizita a unei delegatii din China in Romania pe tema aceasta", a spus ministrul, citat de Mediafax.

El a aratat ca Romania are un potential de export, atat in China, cat si in Rusia, nu doar pentru carne, ci si pentru vin si miere. Acestora li s-ar putea adauga si produsele bio.

Rusia urmeaza sa trimita specialisti la unitatile romanesti de productie si procesare de carne interesate sa exporte pe piata rusa, potrivit Ministerului Agriculturii, dupa ce in 1996 a interzis importul de carne si produse de origine animala din Romania.

Este pentru prima data cand Rusia trimite in Romania o comisie de evaluare, dupa stoparea importurilor de carne si produse de origine animala din Romania, in anul 1996, din cauza pestei porcine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Carnatii de Plescoi devin produs de Indicatie Geografica Protejata