Compania Hidroelectrica, aflata in insolventa, a scos la vanzare pe bursa de energie OPCOM o cantitate de 1,7 TWh de electricitate, in valoare de 82 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare oferta a unui producator de energie din ultimii doi ani.
Compania de stat a scos la vanzare 35 de pachete de electricitate, care urmeaza sa fie oferite cumparatorilor in cadrul unor licitatii programate pentru 31 octombrie si 1, 2 si 5 noiembrie, potrivit OPCOM.

Cantitatea de 1,7 TWh echivaleaza cu 14% din productia estimata de Hidroeletrica pentru acest an, de circa 12 Twh, scrie Mediafax.

O astfel de cantitate de energie ar putea asigura o parte semnificativa din necesarul unor mari consumatori, precum Alro Slatina sau ArcelorMittal Galati.

In decembrie 2010 Hidroelectrica a vandut 1,75 TWh de energie catre ArcelorMittal Galati, care a platit 53,2 milioane euro pentru volumele achizitionate de la compania de stat.

Combinatul siderurgic si-a asigurat necesarul de energie pentru 2010 intr-un mod similar, cumparand energie, in decembrie 2009, tot de la Hidroelectrica, prin intermediul OPCOM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri