Evolutia industriei mobilei din ultimii ani releva o tendinta a potentialului de adaptare a producatorilor romani la noile conditii impuse de restructurarea pietelor, a declarat ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler, care a participat la deschiderea targului Expowood 2006, organizat in perioada 4-7 mai la Odorheiu Secuiesc.

Winkler a spus celor prezenti la deschiderea targului ca, pana in 2010, productia si exportul de mobilier vor creste cu peste cinci la suta pe an. "Acest sector este viabil si trebuie sustinut sa depaseasca greutatile inerente, generate de aprecierea monediei nationale si de evolutiile spectaculoase ale tarifelor la materiile prime si la utilitati, prin retehnologizari corespunzatoare", a declarat, citat de Rompres, Iuliu Winkler.

In 2005, volumul exportului de mobila a inregistrat o crestere de 9,3 la suta fata de 2004, atingand valoarea de 895 milioane euro, ceea ce reprezinta cinci la suta din totalul exportului Romaniei. Soldul pozitiv al balantei comerciale export-import a atins anul trecut 665,8 milioane euro.

Romania exporta in principal mobilier cu valoare adaugata mare, respectiv sufragerii si dormitoare clasice, arta-stil, executate la nivel european, din specii valoroase. in 2005, principalele piete de desfacere pentru mobila romaneasca au fost tarile din UE, unde se indreapta circa 80 la suta din totalul exportului de mobila
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri