Romania este o tara importanta pentru orice companie, dar exista o mare problema la nivel de predictibilitate, a declarat Jacques Nathan (foto), country manager al Sanofi.
"Romania este o tara importanta pentru orice companie si o piata strategica pentru noi, dar ii lipseste predictibilitatea”, a declarat Nathan.

Taxa claw-back, intarzierile de plata, accesul dificil la inovatie sunt probleme majore ale pietei locale de profil.

Productorii de medicamente negociaza de cateva luni cu autoritatile modificarea taxei claw-back. Care au fost rezultatele?

„Au existat unele imbunatatiri ale taxei, insa nu putem spune ca am ajuns sa fim pe deplin multumiti de felul in care arata aceasta taxa”, a spus Nathan.

Una dintre imbunatatirile taxei se refera la aplicarea acestei la pretul de raft al medicamentelor fara TVA, nu la cel cu TVA asa cum a fost initial. De asemenea, taxa a fost redura de la 30%, la 20%.

Totusi, inca exista nedumeriri legate de aceasta taxa, iar producatorii sunt pusi in situatia in care nu au o imagine clara asupra evolutiei pietei.

„Nu stim cum vor arata indicatorii economici ai companiei in 2013, mai mult nu putem sti nici cum vor arata in 2012, desi suntem aproape de final. Nu este o situatie normala”, a mai spus Nathan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri