Un proiect al socialistilor francezi, cunoscut ca amendamentul Nutella, prin care ar urma sa creasca de patru ori taxele produselor care contin ulei de palmier, a creat zarva in intreaga lume.
Uleiul de palmier este unul dintre principalele ingrediente din Nutella, produs din care se consuma anual peste 235.000 de tone, doar in Franta fiind vandute aproximativ 100 de milioane de borcane.

In acest context, taxa guvernului francez a creat zarva in intreaga lume. Pe de o parte guvernul francez considera ca uleiul de palmier afecteaza mediul inconjurator si poate crea probleme de greutate consumatorilor, iar pe de alta parte, potrivit The Guardian, producatorii de ulei de palmier din Malaezia si-au exprimat ingrijorarea cu privire la amendamentul francezilor, argumentand ca nutritionisti au ajuns la concluzia ca ingredientul nu contine grasimi periculoare si are vitamine.

Intre timp, Ferrero, producatorul Nutella, a anuntat ca nu va schimba reteta, chiar daca taxa va fi aprobata, mentionand ca impactul in pret nu va fi mare.

In prezent, uleiul de palmier este taxat cu circa 100 de euro pe tona metrica in Franta, daca taxele vor creste, atunci se va plati 400 de euro pe tona metrica.

Guvernul francez a crescut deja taxele pentru bauturile cu indulcitori si mai exista o propunere de crestere a taxelor pentru bere.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri