Comtech Co, unul dintre cei mai importanti distribuitori de tevi din otel din Romania distribuitor de tevi din otel, detinut de Constantin Goanta, a investit 5 milioane de euro intr-o fabrica de izolare cu polietilena a tevilor pentru transport de petrol si gaze la Slatina mizand pe o crestere a business-ului de 20% anul urmator la peste 32 de milioane de euro.
“Pentru acest an prognozam un business de 27 de milioane de euro, iar deschiderea fabricii va aduce o crestere de 20% a afacerilor anul viitor. In plus, in 2013 estimam si o majorare a profitabilitatii la peste 12%, mizand in acelasi timp pe o recuperare a investitiei in maximum 5 ani”, a declarat Constantin Goanta (foto), proprietarul Comtech Co.

Potrivit acestuia, 65% din investitia realizata la Slatina a provenit din fonduri proprii, in timp ce 35% a fost asigurata prin credite bancare.

„Din investitia totala de 5 milioane de euro, 3 milioane de euro au fost absorbite de utilajele de productie, in timp ce 2 milioane de euro de constructia efectiva a fabricii”, a mai spus Constantin Goanta.

Noua unitate de productie reprezinta o investitie brownfield, 20% din cladirile si spatiile de depozitare fiind deja existente si beneficiind doar de modernizari.

Fabrica din Slatina este amplasata pe un teren de 23.000 de metri patrati, din care hala de productie ocupa 4.500 de metri patrati, spatiile de depozitare – 6.000 de metri patrati, iar platformele betonate pentru depozitare, o alta suprafata de 6.000 de metri patrati.

In ceea ce priveste capacitatea de productie, Constantin Goanta a subliniat ca aceasta va fi de 30.000 de tone de teava de otel, izolata cu polietilena, anual.

„La finele anului 2010 am luat decizia de a investi in propria fabrica de izolare cu polietilena a tevilor pentru transport petrol si gaze, deoarece costurile de transport pentru efectuarea acestei operatiuni de la alte fabrici din Europa era mare. Constructia efectiva a unitatii de productie fost demarata in august 2011, urmand ca in noiembrie 2012 sa livram primele produse”, a precizat proprietarul Comtech Co.

In noua unitate de productie vor fi create 20 de noi locuri de munca.

Livrari catre industria de petrol si gaze, constructii de masini si energetica


Noua unitate va prelucra tevi conducta pentru transportul de petrol si gaze, Comtech Co distribuind atat materie prima achizitionate din Romania (65%), cat si din import (35%).

“In acest moment, 40% din livrarile companiei sunt efectuate catre industria de petrol si gaze, 20% catre industria constructiilor de masini, 10% catre cea energetica, restul adresandu-se altor sectoare”, a mai spus Constantin Goanta.

Privind volumul de vanzari, in 2011 compania a livrat 20.000 de tone de tevi din otel, pentru ca in acest an sa ajunga la 23.000 de tone.

Cel mai mare client al companiei este OMV Petrom, care genereaza 30% din afacerile Comtech.

Exporturile: 10% din business

Activitatea companiei Comtech Co vizeaza cu precadere companiile de pe plan local, in proportie de peste 95% fiind clienti din zona privata. Potrivit lui Goanta, exporturile genereaza anual circa 10% din business, cele mai importante piete fiind Bulgaria, Turcia sau Serbia.

O piata de 100 de milioane de euro


In ceea ce priveste piata de distributie de tevi din otel fara sudura, acoperita in proportie de peste o treime de Comtech Co si de Comgaz SA Ploiesti, unde Comtech Co detine 80% din actiuni, Constantin Goanta estimeaza ca aceasta va avea o valoare de circa 100 de milioane de euro in acest an, iar calculat la volum, piata va stagna la aproximativ 80.000 de tone in acest an.

Goanta mai controleaza alti doi distribuitori de produse siderurgice, Comgaz Ploiesti si Q-Steel Timisoara, pentru care estimeaza afaceri de 12,5 milioane euro, respectiv cinci milioane de euro in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri