Ozone Management International SRL (OMI) este o firma nou înfiintata si reprezinta compania de management centrala a Grupului Ozone. Aceasta se va ocupa cu managementul operatiunilor regionale/internationale ale grupului. Prin crearea OMI, incepând cu 2006, biroul din România a devenit birou regional, urmând sa coordoneze toate activitatile administrative ale companiei din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Grecia si Turcia.
Compania Ozone Laboratories Limited, care detinea 99,90% din pachetul de actiuni al societatii romanesti Ozone Laboratories SRL, a cesionat recent 74,92% din actiuni catre firma olandeza Ozone Laboratories BV si 24,98% catre firma cipriota Mavisano Trade Limited. Si Dan Schiopu, cel de-al doilea asociat in compania romaneasca Ozone Laboratories SRL, si-a cesionat actiunile in favoarea firmelor olandeza si cipriota si a iesit, de asemenea, din societate, pastrandu-si functia de director general. In aceste conditii, capitalul social al SC Ozone Laboratories SRL este de 50.000 RON, impartit in 5.000 de parti sociale, din care 75% apartin companiei olandeze Ozone Laboratories BV si 25% firmei cipriote Mavisano Trade Limited.

Un pas necesar

„Ozone Laboratories a abordat o noua strategie de dezvoltare regionala si, în aceste conditii, un pas necesar era reorganizarea regionala, ceea ce a însemnat trecerea la Grupul Ozone Laboratories din care acum fac parte toate filialele Ozone Laboratories pe plan international. Motivul pentru care s-a realizat acest transfer tine de o reorganizare la nivel global a grupului, practic a avut loc o restructurare între companii din acelasi grup, si nu o tranzactie“, a precizat, pentru SFin, Dan Schiopu, directorul general al societatii romanesti. „Ozone Laboratories BV va prelua, în cea mai mare parte, pozitia detinuta pâna acum de Ozone Laboratories Ltd. - în cadrul tuturor filialelor Ozone, inclusiv în Romania“, a continuat acesta.

Grupul Ozone si-a facut debutul pe piata farmaceutica din România în august 2001. Compania a încheiat pâna în acest moment patru parteneriate locale cu Fabiol Bucuresti, Mark Pharmaceutics Iasi, Bioeel Târgu-Mures si Santa Brasov, din care ultimele doua au fost semnate în 2005. În luna februarie, Ozone a finalizat investitia pentru noua linie de productie la Fabiol Bucuresti, ceea ce a permis triplarea capacitatii de la 1,2 milioane la 3,6 milioane de tablete pe zi. „Anul acesta vom semna si alte parteneriate de contract manufacturing care sa ne ajute la cresterea atat a portofoliului de produse, cât si a capacitatii de productie. Portofoliul nostru va ajunge, la sfârsitul anului 2006, la 170 de produse“, a declarat Dan Schiopu.

Cresterea organica are prioritate

„Transformarea României în centru regional se datoreaza, în primul rând, evolutiei constant ascendente a companiei si acumularii de experienta necesara pentru a implementa know-how-ul dobândit pe piata româneasca si pe alte piete. Un al doilea motiv se datoreaza faptului ca România este una dintre cele mai importante piete din sud-estul Europei, cu un potential extraordinar din punctul de vedere al pozitionarii sale geografice, al dimensiunilor pietei, precum si din perspectiva integrarii sale în piata comuna în 2007“, a explicat directorul general al Ozone Laboratories SRL.

Ozone Laboratories a înregistrat în 2005 o cifra de afaceri de peste 22,2 milioane euro. Dezvoltarea portofoliului de produse de la 80 în 2004 la peste 110 la sfârsitul lui 2005 si semnarea de noi parteneriate de contract manufacturing au dus la dublarea cifrei de afaceri comparativ cu 2004.

„In calitate de companie producatoare de medicamente pe o piata precum aceea din România, care prezinta numeroase oportunitati, este normal sa luam în considerare si posibile achizitii. În acest moment însa, ne concentram pe cresterea organica a companiei prin încheierea de noi parteneriate de contract manufacturing cu producatori locali si internationali“, a precizat Dan Schiopu. Pentru 2006, cifra de afaceri bugetata este de 50 milioane euro. Anul acesta, compania va finaliza planul de investitii de 14 milioane euro început în 2004. Ozone Laboratories va investi circa 5,8 milioane euro în lansarea de noi produse si înregistrarea acestora atât pe piata locala, cât si pe pietele din regiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si