Ozone Management International SRL (OMI) este o firma nou ţnfiintata si reprezinta compania de management centrala a Grupului Ozone. Aceasta se va ocupa cu managementul operatiunilor regionale/internationale ale grupului. Prin crearea OMI, incepÔnd cu 2006, biroul din RomÔnia a devenit birou regional, urmÔnd sa coordoneze toate activitatile administrative ale companiei din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Grecia si Turcia.
Compania Ozone Laboratories Limited, care detinea 99,90% din pachetul de actiuni al societatii romanesti Ozone Laboratories SRL, a cesionat recent 74,92% din actiuni catre firma olandeza Ozone Laboratories BV si 24,98% catre firma cipriota Mavisano Trade Limited. Si Dan Schiopu, cel de-al doilea asociat in compania romaneasca Ozone Laboratories SRL, si-a cesionat actiunile in favoarea firmelor olandeza si cipriota si a iesit, de asemenea, din societate, pastrandu-si functia de director general. In aceste conditii, capitalul social al SC Ozone Laboratories SRL este de 50.000 RON, impartit in 5.000 de parti sociale, din care 75% apartin companiei olandeze Ozone Laboratories BV si 25% firmei cipriote Mavisano Trade Limited.

Un pas necesar

äOzone Laboratories a abordat o noua strategie de dezvoltare regionala si, ţn aceste conditii, un pas necesar era reorganizarea regionala, ceea ce a ţnsemnat trecerea la Grupul Ozone Laboratories din care acum fac parte toate filialele Ozone Laboratories pe plan international. Motivul pentru care s-a realizat acest transfer tine de o reorganizare la nivel global a grupului, practic a avut loc o restructurare ţntre companii din acelasi grup, si nu o tranzactieô, a precizat, pentru SFin, Dan Schiopu, directorul general al societatii romanesti. äOzone Laboratories BV va prelua, ţn cea mai mare parte, pozitia detinuta pÔna acum de Ozone Laboratories Ltd. - ţn cadrul tuturor filialelor Ozone, inclusiv ţn Romaniaô, a continuat acesta.

Grupul Ozone si-a facut debutul pe piata farmaceutica din RomÔnia ţn august 2001. Compania a ţncheiat pÔna ţn acest moment patru parteneriate locale cu Fabiol Bucuresti, Mark Pharmaceutics Iasi, Bioeel TÔrgu-Mures si Santa Brasov, din care ultimele doua au fost semnate ţn 2005. ╬n luna februarie, Ozone a finalizat investitia pentru noua linie de productie la Fabiol Bucuresti, ceea ce a permis triplarea capacitatii de la 1,2 milioane la 3,6 milioane de tablete pe zi. äAnul acesta vom semna si alte parteneriate de contract manufacturing care sa ne ajute la cresterea atat a portofoliului de produse, cÔt si a capacitatii de productie. Portofoliul nostru va ajunge, la sfÔrsitul anului 2006, la 170 de produseô, a declarat Dan Schiopu.

Cresterea organica are prioritate

äTransformarea RomÔniei ţn centru regional se datoreaza, ţn primul rÔnd, evolutiei constant ascendente a companiei si acumularii de experienta necesara pentru a implementa know-how-ul dobÔndit pe piata romÔneasca si pe alte piete. Un al doilea motiv se datoreaza faptului ca RomÔnia este una dintre cele mai importante piete din sud-estul Europei, cu un potential extraordinar din punctul de vedere al pozitionarii sale geografice, al dimensiunilor pietei, precum si din perspectiva integrarii sale ţn piata comuna ţn 2007ô, a explicat directorul general al Ozone Laboratories SRL.

Ozone Laboratories a ţnregistrat ţn 2005 o cifra de afaceri de peste 22,2 milioane euro. Dezvoltarea portofoliului de produse de la 80 ţn 2004 la peste 110 la sfÔrsitul lui 2005 si semnarea de noi parteneriate de contract manufacturing au dus la dublarea cifrei de afaceri comparativ cu 2004.

äIn calitate de companie producatoare de medicamente pe o piata precum aceea din RomÔnia, care prezinta numeroase oportunitati, este normal sa luam ţn considerare si posibile achizitii. ╬n acest moment ţnsa, ne concentram pe cresterea organica a companiei prin ţncheierea de noi parteneriate de contract manufacturing cu producatori locali si internationaliô, a precizat Dan Schiopu. Pentru 2006, cifra de afaceri bugetata este de 50 milioane euro. Anul acesta, compania va finaliza planul de investitii de 14 milioane euro ţnceput ţn 2004. Ozone Laboratories va investi circa 5,8 milioane euro ţn lansarea de noi produse si ţnregistrarea acestora atÔt pe piata locala, cÔt si pe pietele din regiune.
Aboneaz─â-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri