Ozone Management International SRL (OMI) este o firma nou nfiintata si reprezinta compania de management centrala a Grupului Ozone. Aceasta se va ocupa cu managementul operatiunilor regionale/internationale ale grupului. Prin crearea OMI, incepnd cu 2006, biroul din Romnia a devenit birou regional, urmnd sa coordoneze toate activitatile administrative ale companiei din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Grecia si Turcia.
Compania Ozone Laboratories Limited, care detinea 99,90% din pachetul de actiuni al societatii romanesti Ozone Laboratories SRL, a cesionat recent 74,92% din actiuni catre firma olandeza Ozone Laboratories BV si 24,98% catre firma cipriota Mavisano Trade Limited. Si Dan Schiopu, cel de-al doilea asociat in compania romaneasca Ozone Laboratories SRL, si-a cesionat actiunile in favoarea firmelor olandeza si cipriota si a iesit, de asemenea, din societate, pastrandu-si functia de director general. In aceste conditii, capitalul social al SC Ozone Laboratories SRL este de 50.000 RON, impartit in 5.000 de parti sociale, din care 75% apartin companiei olandeze Ozone Laboratories BV si 25% firmei cipriote Mavisano Trade Limited.

Un pas necesar

Ozone Laboratories a abordat o noua strategie de dezvoltare regionala si, n aceste conditii, un pas necesar era reorganizarea regionala, ceea ce a nsemnat trecerea la Grupul Ozone Laboratories din care acum fac parte toate filialele Ozone Laboratories pe plan international. Motivul pentru care s-a realizat acest transfer tine de o reorganizare la nivel global a grupului, practic a avut loc o restructurare ntre companii din acelasi grup, si nu o tranzactie, a precizat, pentru SFin, Dan Schiopu, directorul general al societatii romanesti. Ozone Laboratories BV va prelua, n cea mai mare parte, pozitia detinuta pna acum de Ozone Laboratories Ltd. - n cadrul tuturor filialelor Ozone, inclusiv n Romania, a continuat acesta.

Grupul Ozone si-a facut debutul pe piata farmaceutica din Romnia n august 2001. Compania a ncheiat pna n acest moment patru parteneriate locale cu Fabiol Bucuresti, Mark Pharmaceutics Iasi, Bioeel Trgu-Mures si Santa Brasov, din care ultimele doua au fost semnate n 2005. n luna februarie, Ozone a finalizat investitia pentru noua linie de productie la Fabiol Bucuresti, ceea ce a permis triplarea capacitatii de la 1,2 milioane la 3,6 milioane de tablete pe zi. Anul acesta vom semna si alte parteneriate de contract manufacturing care sa ne ajute la cresterea atat a portofoliului de produse, ct si a capacitatii de productie. Portofoliul nostru va ajunge, la sfrsitul anului 2006, la 170 de produse, a declarat Dan Schiopu.

Cresterea organica are prioritate

Transformarea Romniei n centru regional se datoreaza, n primul rnd, evolutiei constant ascendente a companiei si acumularii de experienta necesara pentru a implementa know-how-ul dobndit pe piata romneasca si pe alte piete. Un al doilea motiv se datoreaza faptului ca Romnia este una dintre cele mai importante piete din sud-estul Europei, cu un potential extraordinar din punctul de vedere al pozitionarii sale geografice, al dimensiunilor pietei, precum si din perspectiva integrarii sale n piata comuna n 2007, a explicat directorul general al Ozone Laboratories SRL.

Ozone Laboratories a nregistrat n 2005 o cifra de afaceri de peste 22,2 milioane euro. Dezvoltarea portofoliului de produse de la 80 n 2004 la peste 110 la sfrsitul lui 2005 si semnarea de noi parteneriate de contract manufacturing au dus la dublarea cifrei de afaceri comparativ cu 2004.

In calitate de companie producatoare de medicamente pe o piata precum aceea din Romnia, care prezinta numeroase oportunitati, este normal sa luam n considerare si posibile achizitii. n acest moment nsa, ne concentram pe cresterea organica a companiei prin ncheierea de noi parteneriate de contract manufacturing cu producatori locali si internationali, a precizat Dan Schiopu. Pentru 2006, cifra de afaceri bugetata este de 50 milioane euro. Anul acesta, compania va finaliza planul de investitii de 14 milioane euro nceput n 2004. Ozone Laboratories va investi circa 5,8 milioane euro n lansarea de noi produse si nregistrarea acestora att pe piata locala, ct si pe pietele din regiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri