Piata materialelor de constructii destinate constructiilor de noi spatii rezidentiale nu va creste nici anul viitor, din cauza ca nu exista niciun stimul care sa indice o evolutie pozitiva in acest sens, a declarat Liviu Stoleru, directorul general Cemacon, unul dintre cei mai importanti producatori de blocuri ceramice din Romania.
"Nu am observat pana acum motive solide care ar putea aduce o crestere a pietei in 2013. Nu avem un program real de stimulare a cresterii si a finantarii nici pentru persoanele fizice si nici pentru cele juridice. In plus, concurenta pe piata materialelor de constructie va fi si mai mare in anii urmatori ", a precizat Stoleru in cadrul unei conferinte.

Potrivit datelor companiei, in 2010 piata de caramida a scazut cu 26% fata de 2009, in 2011 cu 27% fata de 2009, iar in 2012 cu 34% tot fata de 2009.

Totodata, afacerile Cemacon au fost in 2010 cu 24% mai mici decat in 2009, in 2011 cu 5% mai mica decat in 2009, iar in 2012 au revenit pe plus inregistrat o evolutie de 19% fata de anul 2009.

Chiar si asa, reprezentantul Cemacon priveste cu optimism in viitor si spune ca un semnal ar putea veni in special din zona constructiilor civile (la nivel de infrastructura), dar si segmentul rezidential ar putea aduce schimbari in urmatoarea perioada de timp.

Piata de caramizi din Romania este impartita intre mai multi producatori printre care Wienerberger, Ceramica Iasi, Cemacon sau Soceram.

Principalii actionari ai grupului din Zalau sunt Broker Cluj, cu 12,8% din actiuni si SIF Muntenia, cu 5%. Cemacon are o capitalizare de 14,8 mil. lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri