Hidroelectrica a reluat licitatia internationala pentru retehnologizarea hidrocentralei Stejaru (judetul Neamt), proiect in valoare de 110 milioane de euro inceput anul trecut si suspendat dupa intrarea in insolventa a companiei de stat, in luna iunie.
"Procesul international de licitatie pentru atribuirea proiectului de retehnologizare (...) a fost reluat in urma intalnirii de la sediul BERD din Londra din 4 decembrie, la care au participat administratorul judiciar, administratorul special, directorul general ai Hidroelectrica si reprezentantii BERD, principalul finantator al proiectului", se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica.

Finantarea proiectului, asigurata printr-un credit sindicalizat acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (70 milioane Euro), ErsteBank si CaixaBank (20 milioane euro fiecare), a fost contractata in iulie 2011 si a fost suspendata dupa intrarea in insolventa a Hidroelectrica, in iunie, scrie Mediafax.

Hidrocentrala Stejaru, de pe raul Bistrita, a fost pusa in functiune intre 1960-1961 si are o putere instalata de 210 MW.

In comunicat se arata ca anuntul privind organizarea noii licitatii va fi lansat in 10 decembrie, iar conducerea companiei va informa si peste 30 de potentiali contractori din tota lumea. Contractul va fi acordat dupa o etapa de precalificare, urmata de o licitatie int-o singura etapa.

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din tara, opereaza 273 de hidrocentrale si statii de pompare care cumuleaza o putere instalata totala de 6.482 MW. Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri