Finalul de an a adus o tranzactie importanta pe piata de management logistic: grupul israelian Taavura a preluat 65% din compania romaneasca de management logistic International Business Transport (IBT), conform unor surse apropiate tranzactiei.
International Business Transport, cu afaceri de peste 13 milioane de euro, a fost fondata de Marian Martin si are clienti precum P&G sau Michelin.

Taavura a cumparat pachetul de 65% prin compania Maman Euro Logistic din Cehia, parte a grupului Maman controlat de grupul israelian.

Marian Martin a ramas in actionariatul companiei cu 35%, dupa ce a vandut 20 din cele 55 de procente detinute. Ceilalti doi actionari minoritari au vandut integral.

Deal-ul a fost incheiat cu conditia ca Martin sa ramana CEO-ul companiei pana la pensionare. Pretul tranzactiei nu va fi facut public, dar se pare ca multiplul a fost peste media pietei.

Intentia israelienilor este de a se dezvolta in regiune prin aceasta achizitie, IBT fiind o platforma de crestere a companiei cu afaceri de peste 600 milioane euro anual.

Consultantii actionarului majoritar al IBT in tranzactie au fost avocatii Catalin Ungureanu, de la Casa de avocatura Ciuboata si Roata-Palade, si Claudiu Toma, de la Toma si Asociatii. Consultantii de M&A au fost din echipa Black Sea Capital, condusa de Cristian Manole si Ciprian Ghetau.

Consultantii cumparatorului au fost: Rosario Capital pe M&A, avocatii de la Firon Bar-Nir Romania si PwC pe partea financiara.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri