Sapte investitori sunt interesati de preluarea diviziei de marfa a companiei feroviare de stat din Bulgaria, BDZ, printre care compania rusa de stat RZD si Grup Feroviar Roman, potrivit Novinite.com.
Directorul executiv al PPCA, agentia de privatizare din Bulgaria, a declarat pentru cotidianul Standard, preluat de Novinite, ca documentatia pentru licitatie a fost deja cumparata de sase investitori, RZD fiind de asemenea interesata de achizitie, relateaza Mediafax.

Cinci dintre investitorii care au cumparat documentatia sunt reprezentati de firme de consultanta sau case de avocatura, cu exceptia Bulgarian Railway Company (BRC), controlata de Grup Feroviar Roman.

Oficialul PPCA a precizat ca grupul rus a solicitat o prelungire a termenului pana la care pot fi depuse oferte deoarece sarbatorile de iarna au intarziat pregatirea documentelor necesare.

Cotidianul rus de business Kommersant scrie in editia de marti ca RZD vrea sa-si faca loc pe piata europeana de transporturi feroviare de marfa.

Agentia de privatizare din Bulgaria a relansat in noiembrie procedura de licitatie pentru divizia de marfa a BDZ, dupa ce prima incercare de vanzare a esuat. La cea de-a doua licitatie pot participa numai investitori strategici si din sectorul financiar.

Divizia de marfa este singura aripa profitabila a BDZ, iar banii obtinuti din privatizare vor fi utilizati pentru acoperirea datoriilor si revigorarea sectiunii care se ocupa de transportul pasagerilor.

Novinite a scris in luna februarie ca Grup Feroviar Roman (GFR) a fost descalificat de la prima licitatie pentru divizia de marfa a BDZ dupa introducerea in conditiile de calificare a unei prevederi privind o cifra minima de afaceri. O companie din Turcia a fost exclusa din acelasi motiv.

GFR este al doilea mare operator de transporturi feroviare de marfa din Romania, dupa compania de stat CFR Marfa, si a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 761 milioane de lei (circa 180 milioane euro).

Grup Feroviar Roman face parte din grupul Grampet, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri