Producatorul de lactate Olympus Dairy Industry vizeaza in acest an un avans de peste 20% al cifrei de afaceri, pana la 55 milioane euro, cresterea fiind sustinuta de consolidarea retelei nationale de distributie si lansarea de produse noi, transmite Mediafax.
Noile sortimente vor fi produse la fabrica pe care Olympus a deschis-o la finalul anului 2011 la Halchiu, judetul Brasov, in urma unei investitii greenfield in valoare de 55 de milioane de euro.

Unitatea produce lapte, branza telemea si iaurturi, distribuite in toate lanturile de hipermarketuri din tara, dar si in marile retele de retail din Europa, potrivit companiei.

Pentru anul 2013, prioritatile companiei vizeaza si cresterea cotei pe piata, precum si a numarului de angajati cu minimum 30 de persoane.

"In prezent, 80% din productia noastra merge in piete precum Italia, Germania sau Austria. () In anii urmatori, estimam ca vom creste la 40% cantitatea destinata pietei romanesti", a declarat intr-un comunicat directorul general al companiei, Ilias Pliatsikas.

Grupul Olympus, prezent in Romania din 1999, are sediul in Trikala, Grecia si opereaza in 34 de tari. Olympus detine cinci fabrici, in Grecia, Bulgaria si Romania, care produc lactate si sucuri naturale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri