Producatorul de lactate Olympus Dairy Industry vizeaza in acest an un avans de peste 20% al cifrei de afaceri, pana la 55 milioane euro, cresterea fiind sustinuta de consolidarea retelei nationale de distributie si lansarea de produse noi, transmite Mediafax.

Noile sortimente vor fi produse la fabrica pe care Olympus a deschis-o la finalul anului 2011 la Halchiu, judetul Brasov, in urma unei investitii greenfield in valoare de 55 de milioane de euro.

Unitatea produce lapte, branza telemea si iaurturi, distribuite in toate lanturile de hipermarketuri din tara, dar si in marile retele de retail din Europa, potrivit companiei.

Pentru anul 2013, prioritatile companiei vizeaza si cresterea cotei pe piata, precum si a numarului de angajati cu minimum 30 de persoane.

"In prezent, 80% din productia noastra merge in piete precum Italia, Germania sau Austria. () In anii urmatori, estimam ca vom creste la 40% cantitatea destinata pietei romanesti", a declarat intr-un comunicat directorul general al companiei, Ilias Pliatsikas.

Grupul Olympus, prezent in Romania din 1999, are sediul in Trikala, Grecia si opereaza in 34 de tari. Olympus detine cinci fabrici, in Grecia, Bulgaria si Romania, care produc lactate si sucuri naturale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si