Anul 2013 ar putea fi unul de maturitate pentru piata producatoare de lacuri si vopsele, a afirmat pentru wall-street.ro, Marius Vacaroiu, directorul general al Policolor Orgachim (foto).
„Inceputul de an, starea vremii si mediul politic vor fi ca si in 2012 factori cu mare putere de influenta in 2013. Piata lacurilor si vopselelor se indreapta rapid catre maturitate in conditiile in care este motivata si de o conjunctura economica labila. Acesta este insa o provocare de natura pozitiva care duce la o rafinare a pietei si la propunerea de solutii complete si adaptate la nevoile consumatorilor. Chiar daca in 2012 vremea a fost un adversar, iar o parte din proiectele din piata au fost amanate, acestea se vor capitaliza in 2013”, afirma managerul.

Vacaroiu crede ca in 2013 sectorul constructiilor va fi influentat direct de mai multi factori, cei mai importanti fiind investitiile dezvoltatorilor imobiliari si diminuarea tendintei de specula.

„Continuarea programelor administratiei centrale precum „Prima Casa” si „Reabilitarea termica a locuintelor”, atragerea finantarilor europene prin programul operational si, cel mai important de altfel, redresarea veniturilor populatiei si a apetitulului pentru investitii pot constitui factori de redresare a constructiilor. Intr-un cuvant va fi un mediu caracterizat de asteptare cu privire la evolutia acestor factori”, apreciaza managerul.

Pentru anul in curs, grupul Policolor Orgachim prognozeaza cel putin o crestere in paralel cu piata.

„Am reusit in 2012 implementarea rapida si eficienta a proiectelor noastre, ceea ce ne va conduce la afaceri cu aproximativ 10% mai mari decat anul trecut. 2013 nu poate decat sa fie provocator din punct de vedere al noilor proiecte dar prognozele indica un plus”, a mai declarat Marius Vacaroiu.

In primele 10 luni din 2012, piata de lacuri si vopsele a consemnat un declin de aproximativ 10% fata de anul anterior, iar tendinta s-a pastrat pe tot parcursul anului, conform analizelor Policolor.

„Cele mai importante materii prime necesare proceselor de fabricatie din industria specifica sunt achizitionate de pe pietele externe, iar oscilatia preturilor acestora a fost impredictibila, fiind direct legata de pretul petrolului. Impreuna cu aprecierea cursului monedei europene, influentele s-au regasit imediat in costurile de productie”, a mai spus Vacaroiu.

Mizeaza pe o revenire a pietei

Reprezentantul Policolor apreciaza ca prima parte a anului acesta va fi decisiva pentru evolutia pietei.

„Consider ca in 2013 primele sase luni vor fi cele hotaratoare pentru acest domeniu. Estimarile noastre previzioneaza un an mai bun, dar ele depind de evolutia pietei in primul semestru”, a precizat Marius Vacaroiu.

Policolor are peste 20 de distribuitori in Romania si produsele sale sunt prezente in peste 1800 de magazine de retail traditional si in marile retele de bricolaj din Romania. Compania are in prezent de o retea de sapte magazine proprii in Bucuresti, Constanta, Iasi si Timisoara.

Printre cei mai importanti jucatori de pe piata de lacuri si vopsele se numara Policolor-Orgachim, Fabryo, Akzo Nobel, Dufa sau Kober.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri