Profitul obtinut din vanzarea terenurilor care vor gazdui platforme industriale poate depasi in cativa ani 100%, in special in sudul Capitalei
Intrarea unor noi companii va periclita pozitia dominanta a retailerului francez Carrefour pe piata hipermarketurilor, care in 2005 a controlat acest segment, se arata intr-un raport al companiei de servicii imobiliare Colliers International.

In prezent, compania franceza opereaza in cinci locatii, dintre care trei sint amplasate in Bucuresti si cite una in Brasov si Ploiesti. Carrefour si-a exprimat deja intentiile de a-si extinde reteaua in acest an.

Un alt operator francez, Cora, a deschis in 2005 un magazin in cartierul Militari, ajungind in prezent sa controleze doua hipermarketuri in Capitala. Un al treilea complex urmeaza sa fie deschis la Cluj.

Pozitia gigantilor care opereaza pe piata hipermarketurilor este amenintata de nou-veniti, respectiv retailerii Real si Auchan, care au fost foarte agresivi in rezervarea unor locatii.

Real, divizia de hipermarket a grupului Metro, si-a asigurat deja mai mult de zece locatii si a ales Timisoara drept prima destinatie, pentru primavara anului 2006. Auchan a reusit sa identifice opt locatii numai in Bucuresti.

Primul magazin Auchan va fi situat in sectorul 3 al Capitalei. Pe linga Real si Auchan, pe piata romaneasca de retail si-a anuntat intrarea si grupul olandez Spar. Acesta a incheiat un acord cu un partener local si va dezvolta in Romania toate conceptele sale. Astfel, va fi deschis Spar Express - cel mai mic format, Spar - magazinul de cartier, Eurospar - supermarketul destinat cumparaturilor saptaminale si Interspar -hipermarket.

Cu ochii pe provincie

Analistii de la Colliers apreciaza insa ca operatorii de retail se vor orienta mai mult spre provincie, din cauza suprafetelor reduse de teren disponibile in Bucuresti.

Exista deja planuri care vizeaza dezvoltarea unor lanturi de 10, 20 sau chiar 30 de centre comerciale in Romania, deci momentul ales este critic. Pentru urmatorii doi-trei ani, au fost anuntate proiecte care vor livra pe piata aproape 300.000 de metri patrati suprafata inchiriabila, se arata in raportul Colliers.



Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5240&art=12626&cHash=e7855a0f4c

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri