Grupul farmaceutic international Alvogen a preluat in luna decembrie a anului trecut cel mai mare producator independent de medicamente generice din piata farmaceutica locala, Labormed.
Tranzactia creaza o platforma pentru dezvoltarea afacerii si cresterea veniturilor, atat pe piata din Romania, cat si in alte piete din regiunea Europei Centrale si de Est, se arata in comunicatul companiei.

In urma achizitiei, atat Alvogen cat si Labormed vor beneficia de o crestere importanta a portofoliului de produse si a ariei geografice de acoperire. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.

Labormed va deveni centrul de excelenta al grupului in regiunea Europei Centrale si de Est si va servi ca sediu central al Alvogen in regiune. In completare, fabrica Labormed va constitui baza de productie, cercetare si dezvoltare, vanzari si marketing pentru intreaga regiune.

Labormed va beneficia in urma preluarii de posibilitatea de a-si extinde aria de vanzari in afara Romaniei, pe alte piete-cheie din regiunea Europei Centrale si de Est. Portofoliul Labormed, axat pe produse destinate sistemului cardiovascular si sistemului nervos central, precum si pe OTC-uri ca analgezice, vitamine, probiotice si medicamente impotriva racelii si a tusei, completeaza portofoliul Alvogen destinat in special oncologicelor si produselor cu circuit inchis (administrate in spitale).

Laurentiu Scheusan, un expert recunoscut in piata farmaceutica din Romania, care a coordonat anterior operatiunile locale ale companiei de medicamente generice Actavis, va conduce in continuare afacerea Alvogen in Europa Centrala si de Est.

"Obiectivul nostru principal in ceea ce priveste achizitiile strategice este de a gasi noi oportunitati pentru a ne mari portofoliul de produse si capacitatea de productie, precum si de a ne extinde si dezvolta pe alte piete cheie. Preluarea Labormed se incadreaza perfect in strategia noastra, reprezentand un alt pas important in dezvoltarea afacerii in regiunea Europei Centrale si de Est, o piata-cheie pentru noi, in care generam deja o treime din totalul veniturilor noastre. Aceasta achizitie ne creaza noi si bogate oportunitati in piata farmaceutica din Europa Centrala si de Est", a declarat Robert Wessman, presedinte si CEO Alvogen.

Alvogen este o companie farmaceutica privata si isi desfasoara activitatea in 25 de tari din America de Nord, Europa si Asia, avand peste 200 de produse farmaceutice in dezvoltare si in curs de inregistrare, cu o acoperire a principalelor arii terapeutice, inclusiv biosimilare.

Labormed este cel mai mare producator independent de medicamente generice din piata farmaceutica din Romania. Compania detine, din 2007, cea mai moderna fabrica de medicamente solide orale din Romania, ce reprezinta totodata primul site de productie de tip Greenfield din industria farmaceutica romaneasca, o investitie de 19 milioane de euro. Labormed detine un portofoliu complex (alcatuit din peste 200 de medicamente generice moderne, produse OTC, remedii naturiste) si excelente capacitati de cercetare si dezvoltare, cu laboratoare de bioechivalenta dotate la standarde internationale. Avand la baza aceste resurse interne, compania a dezvoltat, pana in prezent, peste 50 de molecule generice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri