Compania olandeza Van Oord Dredging and Marine Contractors a semnat contractul pentru finalizarea lucrarilor de constructie la digul de larg din Portul Constanta, valoarea estimata a proiectului fiind de 642 milioane de lei, a anuntat vineri Ministerul Transporturilor, citat de Mediafax.

Comisia de licitatie din cadrul Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime” SA Constanta a atribuit contractul de executie a lucrarilor pentru realizarea obiectivului de investitii "Finalizarea digului de larg in Portul Constanta", companiei Van Oord Dredging and Marine Contractors din Olanda.

Deschiderea ofertelor pentru licitatia deschisa privind achizitia lucrarilor a avut loc pe 18 februarie 2010, procedura de atribuire fiind blocata in instanta in urma contestatiilor si litigiilor aparute pe parcurs. Castigatorul contractului privind serviciile de consultanta de supervizare a fost desemnat Haskoning DHV Nederland BV.

Proiectul are ca scop extinderea cu 1.050 de metri a digului existent, care va duce la imbunatatirea conditiilor de exploatare prin diminuarea agitatiei valurilor, sporirea sigurantei navelor si reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra amenajarilor din incinta portuara.

Valoarea totala estimata a proiectului este de 642 milioane de lei, care include executia lucrarilor, consultanta specializata si alte cheltuieli conform devizului general.

Finantarea este asigurata prin Programul Operational Sectorial in Transport 2007-2013, din fonduri structurale ale Uniunii Europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si