Grupul austriac de petrol si gaze OMV a semnat un acord pentru vanzarea subsidiarei sale de comercializare a carburantilor din Croatia, OMV Hrvatska, catre compania croata Crodux.
OMV este prezent pe piata croata a comercializarii de carburanti din 1992, unde opereaza 62 de benzinarii si are o cota de aproximativ 13% din piata, potrivit unui comunicat al OMV, scrie Mediafax.

Prin aceasta tranzactie, estimata sa se incheie in prima jumatate a acestui an, OMV nu mai detine niciun activ pe segmentul de rafinare si marketing din Croatia.

Vanzarea OMV Hrvatska face parte din strategia grupului austriac de diminuare a activitatilor de rafinare si marketing si de concentrare pe segementul de explorare si productie a hidrocarburilor si energiei electrice.

In noiembrie anul trecut OMV a anuntat ca va reduce in urmatorii trei ani numarul de benzinarii, atat din Romania, cat si din alte tari, dar nu se va retrage de pe nicio piata.

OMV este actionarul majoritar al OMV Petrom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri