Interbrew Romania, filiala liderului mondial de pe piata berii InBev, a inregistrat in primul trimestru al anului 2006 volume in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada a 2005. Conform datelor furnizate de MEMRB Romania, cota de piata a companiei a ajuns la 21,8 %.

In primele trei luni ale anului 2006 Interbrew Romania a continuat sa castige teren in piata berii la PET, cu Bergenbier Q-Pack si Noroc PET, cota de piata in segment ajungand la 18, 7 %, in crestere cu 4 puncte procentuale fata de primul trimestru al 2005, conform MEMRB. Stella Artois si Becks au inregistrat si ele cresteri importante, continuand sa domine segmentul berilor premium si super-premium.

Anul 2006 a inceput foarte bine pentru Interbrew Romania, dupa primul trimestru am inregistrat cresteri relevante cu toate marcile noastre. Cel mai semnificativ succes pentru aceste prime trei luni este Bergenbier, locul 1 in topul marcilor din Romania, ca volum si notorietate, conform MEMRB Romania a spus Mihai Ghyka, Director General Interbrew Romania.

Interbrew Romania este unul dintre cei mai activi producatori de bere de pe piata romaneasca, detinand in industria berii pozitia a 3-a, cu o cota de piata de 21,5 % la finalul anului 2005, conform datelor de retail audit MEMRB Romania. La sfarsitul anului 2005 cifra de afaceri a grupului Interbrew Romania a fost de 140 milioane de euro, cu volume de 2,6 milioane hectolitri si o valoare a investitiilor cumulate de peste 150 milioane euro.

Compania a investit de curand peste sapte milioane de euro pentru a achizitiona o noua linie PET cu o capacitate de productie de 18.000 de sticle pe ora pentru imbutelierea marcii Lowenbrau lansata, miercuri, pe piata romaneasca

Romania este prima tara din Europa care a primit acceptul de a produce Lowenbrau local, la fel cum s-a intamplat si in cazul Becks.

Interbrew Romania este filiala locala a concernului multinational InBev-numarul unu in topul mondial al producatorilor de bere. Prezenta de 12 ani pe piata Interbrew Romania produce marcile Stella Artois, Beck's, Bergenbier si Noroc si importa marcile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Grupul InBev activeaza in Romania din anul 1994 si detine trei fabrici - Bianca Interbrew Bergenbier la Blaj, Proberco la Baia Mare si Interbrew Efes Brewery la Ploiesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri