"Anul acesta, piata de electrocasnice in Romania va manifesta o tendinta de consolidare. In decursul anului vor exista cu siguranta perioade de scadere datorate de aceeasi putere scazuta de cumparare si de cresterea costurilor la utilitati, dar si perioade de cresteri la categoriile care au inregistrat cresteri si anul trecut," precizeaza pentru Wall-Street oficialii companiei. In concluzie, piata pe ansamblu se va stabiliza chiar daca vor exista anumite fluctuatii in plus sau in minus pe anumite categorii de produse.

Cifra de afaceri obtinuta in 2005 de Electrolux Romania s-a ridicat la valoarea de 157 milioane Euro, in crestere cu 25% fata de 2004. In 2004, Electrolux Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 125 milioane de euro.

In 2005, productivitatea fabricii Electrolux din Satu Mare a crescut cu 25% fata de 2004.

Valoarea investitiilor realizate in 2005 la fabrica de aragazuri Electrolux din Satu Mare se ridica la aproximativ 7,1 milioane de euro, iar valoarea totala a investitiilor de la achizitia fabricii de catre Grupul Electrolux si pana in prezent depaseste suma de 25 milioane de euro.

La ora actuala, numarul de angajati al fabricii Electrolux din Satu Mare este de 2005 angajati. Dintre facilitatile oferite angajatilor in cursul anului 2005 putem mentiona: oferirea celui de-al 13 lea salariu, tichete de masa, indemnizatie de vacanta, cota parte bilete de odihna - din fond actiuni sociale, conditii de munca imbunatatite, etc.

Compania este prezenta in Romania inca din 1995 si are in componenta o divizie de vanzari si marketing in Bucuresti, precum si o fabrica de aragazuri la Satu Mare, din care detine 99.52% din actiuni.

Productia la fabrica Electrolux din Satu Mare vizeaza exclusiv productia de aragazuri, la aceasta fabrica fiind realizata o parte considerabila din productia de aragazuri Zanussi din Europa. Fabrica Electrolux de la Satu Mare are o piata de desfacere variata, iar productia se face atat pentru piata interna cat si pentru piata externa.