Rompetrol Group vrea sa investeasca 200 de milioane de dolari in extinderea retelei de benzinarii din Romania si 100 de milioane de dolari pentru aducerea pe profit a rafinariei Petromidia, a declarat vicepresedintele Rompetrol Group, Azamat Zhangulov.
Investitia in reteaua de benzinarii din Romania face parte dintr-un plan mai amplu de extindere cu cel putin 50% a retelei de vanzare a grupului din regiunea Marii Negre. Rompetrol vrea sa deschida 150 de noi benzinarii in Romania si alte 200 in Bulgaria, Georgia si Republica Moldova pentru a ajusta capacitatile de retail la cresterea productiei la rafinaria Petromidia, a spus Zhangulov intr-un interviu pentru Bloomberg, citat de Mediafax.

Turcia si Ucraina sunt tratate ca proiecte separate in acest plan de extindere, a spus el.

"Am inceput proiectul extinderii retelei de retail in regiunea Marii Negre, iar valoarea este destul de mare. Vorbim de sute de milioane de dolari. Planurile prevad un termen de 3-5 ani, dar vrem sa-l implementam cat mai repede cu putinta si consideram ca este momentul potrivit pentru asa ceva", a afirmat vicepresedintele companiei.

Rompetrol a anuntat in luna septembrie a anului trecut ca vrea sa-si extinda reteaua de benzinarii cu 350 de unitati in urmatorii cinci ani in Romania, Ucraina, Turcia, Bulgaria, Georgia sau Republica Moldova, dintre care 150 ar urma sa fie dezvoltate la nivel local.

Activitatile de retail si trading ale grupului sunt sustinute de cele peste 1.100 de puncte de distributie carburanti detinute si operate in tari precum Romania, Georgia, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Franta si Spania. Rompetrol Downstream, divizia de retail a grupului, opereaza o retea de peste 430 de benzinarii in Romania.

Rompetrol va investi si 100 de milioane de dolari la Petromidia in acest an, parte a planului de a aduce rafinaria pe profit, a declarat Zhangulov.

Compania Rompetrol Rafinare a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri de 2,8 miliarde de dolari, in scadere cu 8% fata de nivelul de 3,1 miliarde de dolari consemnat in perioada similara a anului anterior, si a raportat pierderi de 115 milioane dolari, mai reduse cu 1,5%. In primele noua luni din 2011, compania a raportat pierderi de 113,3 milioane de dolari.

Profitul EBITDA a scazut aproape la jumatate in aceasta perioada, de la 42,5 milioane de dolari la 21,7 milioane de dolari.

Actionarii Rompetrol analizeaza, de asemenea, o alta investitie de 100 de milioane de dolari intr-o centrala pe baza de gaze naturale, care sa asigure consumul de energie al Petromidia si sa creasca eficienta, a spus Zhangulov.

Rompetrol a anuntat in 2011 ca are in vedere o investitie de 100 de milioane de dolari pentru constructia unei centrale centrale electrotermice care sa asigure necesarul de energie electrica si termica al rafinariei Petromidia.

Grupul Rompetrol este controlat de KazMuniGaz, companie detinuta de statul kazah.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri