Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, sustine ca doar aproximativ 50 de salariati au protestat spontan la Tarom si ca nu au declansat o greva colectiva, deoarece au intrerupt lucrul doar in pauza de masa, nemultumiti de faptul ca directorul tehnic a anulat licentele unora dintre ei.
"E vorba de un protest al aproximativ 50 de salariati care erau in pauza. Aceasta nu reprezinta, conform legii, o incetare colectiva, voluntara, a lucrului. Imediat dupa pauza au intrat la lucru. Nu a fost perturbata activitatea companiei Tarom", a precizat Fenechiu.

Ministrul a explicat faptul ca nemultumirea protestatarilor a survenit in urma unei decizii administrative a companiei, care, odata aplicata, va diminua veniturile unor angajati.

"Motivul protestului este legat in general de decizia, pe care eu o consider corecta, a directorului tehnic referitoare la neprelungirea licentelor pentru o parte din personalului tehnic. Cei care lucreaza in Tarom cu toti au licente in baza carora beneficiaza de niste sporuri salariale. Anumite activitati de acolo consideram ca nu trebuie sa se desfasoare neaparat cu licenta", a afirmat ministrul Transporturilor.

Fenechiu a mai subliniat faptul ca el si-a propus eficientizarea companiilor din subordine, iar renuntarea la unele licente face parte din strategie.

Compania Tarom a decis, miercuri, dupa discutii cu reprezentantii Sindicatului National Tehnic si cei ai Ministerului Transporturilor, sa faca o evaluare obiectiva pentru a stabili care sunt licentele necesare pentru desfasurarea operatiunilor tehnice.

Tarom arata, intr-un comunicat de presa transmis agentiei Mediafax, ca o comisie interna, din care vor face parte si membri ai Sindicatului National Tehnic al companiei, va face in cel mai scurt timp o evaluare obiectiva, pentru a stabili care sunt licentele necesare pentru desfasurarea operatiunilor tehnice.

Compania precizeaza ca, in perioada urmatoare, vor expira aproximativ 200 de licente ale personalului tehnic.

Aproximativ 200 de angajati Tarom au oprit spontan lucrul, nemultumiti de faptul ca reprezentantii companiei au refuzat sa prelungeasca licenta pentru cei care lucreaza pe partea tehnica, ceea ce ar duce la reducerea salariilor cu 400 de lei, a spus Aurel Curdov, lider al Sindicatului Tehnic Tarom.

Secretarul general al Sindicatului National Tehnic Tarom a declarat miercuri ca protestul nu a fost organizat de catre sindicat, desi stia de marti ca exista o stare de tensiune printre angajati si a anuntat conducerea companiei.

Liderul sindical a mai spus ca tot personalul tehnic ar urma sa ajunga treptat, pe masura ce expira licentele, in aceasta situatie. El a explicat ca odata cu expirarea licentei oamenii pierd lunar aproximativ 400 de lei, plus niste bani care se acorda la concediu.

Curdov sustine ca sunt aproximativ 170 de persoane care mai au astfel de licenta si sunt hotarate sa ceara ca aceste documente sa ramana valide pana la pensie sau pana la plecarea din companie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri