Fostul director general al Romgaz Marcel Adrian Piteiu a demisionat din functia actuala, de director al Directiei de explorare, dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca s-a aflat in conflict de interese.

"In 6 februarie 2013 domnul Marcel Adrian Piteiu a fost eliberat din functia de director directia explorare in urma demisiei depuse de acesta, fiind la dispozitia societatii", se arata intr-un comunicat al Romgaz, relateaza Mediafax.

ANI a anuntat miercuri ca a constatat ca Piteiu a fost in conflict de interese, existand si indicii privind comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, dupa ce ar fi incheiat contracte cu o firma la care a fost administrator si care a obtinut beneficii de peste 66 milioane de lei.

Potrivit Codului Penal, conflictul de interese consta in indeplinirea, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii cinci ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura.

ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila savarsire de catre Marcel Adrian Piteiu a infractiunii de conflict de interese, precum si a infractiunilor asimilate celor de coruptie.

Numele lui Piteiu figura la inceputul anului trecut pe o lista cu 40 de persoane cercetate de DIICOT intr-un dosar de complot si subminarea economiei nationale.

Potrivit DIICOT, reprezentantii Romgaz, ai Ministerului Economiei si ai grupului InterAgro au constituit in 2005 o grupare infractionala care, prin actiunile sale, a pus in pericol sistemul national de gaze.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cati bani vor incasa actionarii companiilor de pe bursa in 2019