Expur, parte a grupului francez Sofiproteol, va prelua de la Cargill marcile de ulei Untdelemn de la Bunica si Olpo si echipamentele industriale de la fabrica din localitatea Podari, judetul Dolj, ca urmare a strategiei de dezvoltare a activitatii.

"In urma acestei operatiuni, Expur isi va mari capacitatea de procesare a semintelor oleaginoase, continuand dezvoltarea unitatii de productie din Slobozia si asigurand oportunitati de valorificare a productiei agricole locale. Preluarea marcii Untdelemn de la Bunica va permite Expur sa isi intareasca pozitia pe piata uleiului alimentar din Romania", se arata intr-un comunicat al Expur, relateaza Mediafax.

Totodata, aceasta achizitie face parte din strategia Sofiproteol de dezvoltare a filierelor, pornind de la activitatea agricola pana la cea industriala si accelerarea extinderii internationale a grupului, in special in zona Marii Negre si a bazinului Marii Mediterane.

"Acest acord intareste prezenta Expur in Romania si confirma dorinta Sofiproteol de a se dezvolta in aceasta regiune", a declarat directorul general al Expur, Peter Tagge.

Finalizarea operatiunii este prevazuta in primul semestru al anului 2013, sub rezerva acordului Consiliului Concurentei.

Expur detine o fabrica in Slobozia, unde proceseaza 400.000 tone seminte pe an si are 500 angajati. S-a alaturat Grupului Sofiproteol in 2010, dupa cumpararea de catre Saipol, filiala Sofiproteol specializata in procesarea semintelor oleaginoase.

Sofiproteol are activitati in 14 tari, 8.000 de angajati si a realizat in 2012 o cifra de afaceri de sapte miliarde euro.

Cargill este un producator si distribuitor in domeniile alimentar, agricol si industrial. Grupul este prezent in 65 de tari. Cargill a cumparat primul siloz in Romania in 2000 si s-a extins, ulterior, prin achizitii si investitii. Activitatile grupului pe piata romaneasca includ comercializarea de cereale, servicii de depozitare in silozuri, producerea si comercializarea de uleiuri imbuteliate si producerea de nutreturi pentru animale.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Tranzactionarea imobiliara si capcana sumei rotunde