Postasii picheteaza joi sediul Postei Romane, nemultumiti de intentiile companiei de a reduce veniturile lucratorilor postali, si ameninta cu un miting in 12 februarie, in Piata Constitutiei, anunta Mediafax.

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania, afiliat la Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii, a anuntat, miercuri, ca organizeaza actiuni de protest fata de intentiile CN Posta Romana de reducere a veniturilor lucratorilor postali, dar si fata de procesul de reorganizare si restructurare.

Sindicalistii au precizat ca actiunile de protest vor incepe joi, cu un pichet in fata sediului Companiei Nationale Posta Romana si vor continua cu un miting in 12 februarie, in Piata Constitutiei.

Protestatarii vor incepe pichetul din fata sediului Companiei Nationale Posta Romana la ora 10.00, organizatorii anuntand ca vor participa aproximativ o suta de persoane.

Posta Romana va fi privatizata prin majorare de capital pana la mijlocul lunii iunie, publicarea anuntului de licitatie urmand sa aiba loc pana la finalul lunii februarie, cu conditia aprobarii procedurii de catre Comisia Europeana.
Guvernul va solicita acordul CE pentru privatizarea unei participatii majoritare la compania de stat Posta Romana prin majorare de capital, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI, document obtinut de Mediafax.

Pana la inceputul lunii aprilie va fi stabilita o lista de investitori eligibili, prin aplicarea unor criterii de pre-eligibilitate. Guvernul va selecta investitorii eligibili pana la mijlocul lunii mai, iar contractul de privatizare va fi semnat pana la mijlocul lunii iunie 2013.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

Compania avea la sfarsitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce faci cand ai investitii si Guvernul jongleaza cu taxele?