Acordurile petroliere obtinute de compania americana Chevron pentru explorarea-dezvoltarea-exploatarea zacamintelor de gaze de sist din cele trei perimetre din Dobrogea sunt ilegale, potrivit Raportului realizat de o comisie de experti, scrie Jurnalul.ro.
Cele trei acorduri sunt ilegale deoarece au la baza Legea petrolului nr.238/2004 care face referire la gazele naturale, cunoscute si sub denumirea de gaze conventionale, nu si la restul gazelor naturale, numite neconventionale, printre care se numara si gazele de sist. “Gazele naturale cuprind gazele libere din zacaminte de gaz metan, gazele dizolvate in titei, cele din capul de gaze asociat zacamintelor de titei, precum si gazele rezultate din extractia amestecurilor de gaz condensat”, potrivit Legii petrolului. In plus, in Anexa nr.1 a acordurilor, definitia gazelor naturale a fost modificata, fara ca aceasta schimbare sa fie realizata legal si publicata in Monitorul Oficial.

Citeste mai multe pe Jurnalul.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri