Premierul Victor Ponta a declarat agentiei Mediafax, dupa ce Guvernul de la Paris a anuntat ca firma franceza Spanghero se afla la originea etichetarii gresite a carnii de cal, ca trebuie aplicate sanctiuni dure, iar lectia pentru Romania este sa nu mai accepte tot timpul sa stea cu capul in pamant.
"In primul rand, sunt foarte bucuros ca lucrurile s-au clarificat atat de repede si ca a rezultat clar ca Romania a respectat toate regulile si standardele europene. Am fost multumit de modul in care au reactionat si au actionat, rapid, Ministerul Agriculturii si Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara, acum sigur ca trebuie date sanctiuni dure pentru firma din Franta si pentru ceilalti vinovati, dar cea mai importanta lectie pentru noi este ca nu trebuie sa acceptam tot timpul postura de vinovati si cu capul in pamant. Cand apar probleme, trebuie sa verificam si daca suntem vinovati de ceva, sigur ca recunoastem, dar daca nu, trebuie sa fim mai demni si mai bataiosi in raporturile cu partenerii nostri europeni. A fost o lectie foarte buna", a spus Ponta.

El a aratat ca Guvernul roman a actionat bine si rapid, ca francezii au fost foarte corecti si a multumit Ministerului Agriculturii din Franta pentru fair-play-ul cu care a actionat in relatia cu autoritatile romane.

"Francezii au fost foarte corecti si vreau sa multumesc Ministerului Agriculturii din Franta, care a fost extrem de fair-play cu noi. Cred ca de acum incolo asa trebuie sa actionam: rapid, hotarat si demn", a mai spus Ponta.
.
Firma franceza Spanghero se afla la originea etichetarii gresite a carnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, care a suspendat autorizatia de procesare a carnii pentru aceasta companie, relateaza AFP.

Conform unor surse citate de ziarul francez Le Parisien, compania Spanghero ar fi cumparat 42 de tone de carne de cal, la inceputul lunii ianuarie, de la o firma cipriota.

Inspectori sanitar-veterinari vor efectua perchezitii in depozitele companiei, iar autorizatia de functionare ar putea fi retrasa definitiv, a declarat ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll.

"Spanghero este vinovata de inselatorie economica si va exista o actiune in justitie", a confirmat Benoit Hamon, ministrul pentru Protectia consumatorului.

"Compania stia ca revindea carne de cal etichetata drept vita", a spus Hamon.

Ministrul a subliniat ca firma Comigel, care a produs lasagna cu carne de cal, a fost indusa in eroare. "Comigel stia ca era carne de vita", a spus el.

"Insa si aceasta companie franceza a dat dovada de neglijenta pentru ca a omis efectuarea de verificari la uzina sa din Luxemburg. In primul rand, eticheta nu era conforma cu legislatia franceza. In al doilea rand, la decongelare, ar fi trebuit sa isi dea seama ca nu era aceeasi culoare ca cea a vitei", a explicat ministrul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri