Romaero ar putea furniza in urmatorii ani componente in valoare de circa 50 milioane de dolari producatorului israelian de avioane de pasageri de mici dimensiuni Israel Aircraft Industries (IAI), au declarat, ieri, reprezentantii companiei, potrivit Mediafax.

Compania romaneasca a fost selectata de constructorul israelian sa depuna o oferta finala, in cadrul unei licitatii care se va finaliza la sfarsitul acestei luni. Tranzactia ar putea viza livrarea de fuselaje posterioare pentru avioanele tip Gulfstream G-150, utilizate in principal pentru calatoriile de afaceri, cu un numar redus de pasageri.

Valoarea acestui contract este estimata la 30 de milioane de dolari pentru urmatorii sapte ani, care se vor adauga unui contract similar, in valoare de 20 de milioane de dolari, prin care Romaero furnizeaza componente catre IAI. Tranzactia a fost parafata in 1997 pentru fuselaje posterioare la aeronavele G-200, iar contractul a fost prelungit recent, pentru inca 100 de fuselaje. "Contractul cu Romaero este deschis. Cat timp Romaero isi va face treaba bine, nu vad nici un motiv sa schimbam partenerul", a declarat ieri, vicepresedintele IAI, Dani Kleimann.

Afaceri profitabile si cu americanii

Romaero a finalizat, ieri, constructia celui de-al 100-lea fuselaj care urmeaza sa fie livrat IAI in baza primului contract semnat in 1997, si produce in medie 20-30 de fuselaje anual, pretul unui fuselaj apropiindu-se de 200.000 de dolari, potrivit reprezentantului companiei din Israel.
In acelasi timp, Romaero poarta negocieri cu compania americana Lockheed Martin, care sunt asteptate sa se incheie la sfarsitul acestui an, pentru obtinerea unui contract de mentenanta a avioanelor militare, a explicat directorul comercial al Romaero, Misa Popic.

Mai mult, Romaero a semnat in luna aprilie un contract, cu durata de zece ani, pentru producerea de subansamble si componente primare pentu cel mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380, pentru care estimeaza venituri de peste cinci milioane de dolari in urmatorii 5-7 ani.

Compania este furnizor autorizat pentru companii ca Boeing, Bombardier si subcontractori ai Airbus."Aproximativ 23% din cifra de afaceri a Romaero este reprezentata de contractele cu IAI", potrivit directorului general, Ioan Vulcan. Romaero a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 14 milioane de dolari si un profit de 70.000 de dolari. Estimarile pentru acest an vizeaza dublarea profitului si obtinerea unei cifre de afaceri de 18-20 milioane de dolari, au adaugat reprezentantii companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri