Compania Alstom a inregistrat in 2005 un profit net de 178 milioane de euro si un flux net de lichiditati de 525 milioane de euro, conform Rompres. Compania a avut in anul fiscal 2005/2006 o marja operationala de 5,6%.

Valoarea comenzilor primite in 2005 a crescut cu 8%, pana la 15,3 miliarde de euro, ceea ce ridica valoarea comenzilor in curs de onorare la 27 miliarde de euro, in contextul unei cresteri globale a pietelor. Vanzarile s-au ridicat la 13,4 miliarde de euro, in crestere de 8%, iar cel mai mare ritm de crestere, de 17%, a fost inregistrat in sectoarele Power Turbo-Systems/Power Environment, datorita tendintei comenzilor inregistrata in ultimii doi ani.

Veniturile din operatiuni au crescut cu 73%, cifrandu-se la 746 milioane de euro. Marja operationala a Grupului a crescut la 5,6%, cifra corespunzatoare perioadei 2004 - 2005 fiind de 3,5%. Fluxul net de lichiditati a crescut, de asemenea, in mod semnificativ, atingand cifra de 525 milioane de euro, fata de 77 milioane de euro in perioada corespunzatoare anului trecut. Datoriile nete au scazut la 1,25 miliarde de euro, evolutia datorandu-se veniturilor obtinute din vanzari de active si fluxului net de lichiditati.

Pe data de 27 aprilie Alstom a anuntat semnarea unui acord cadru de colaborare comerciala si operationala cu Bouygues. Grupul se concentreaza pe generarea de electricitate (divizia Power) si transportul feroviar (Transport). In urma achizitionarii de catre Bouygues a unui pachet de 21% din actiunile Alstom, compania va putea beneficia pe termen lung, de gama sa extinsa de tehnologii precum si de cresterea inregistrata pe pietele sale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cine este Carmencita Constantin, noul director Alstom Thermal Services