Volumul vanzarilor de ciment si clincher ale Holcim Romania a scazut anul trecut cu 3,6%, in contextul unei evolutii slabe a pietei constructiilor, iar vanzarile de agregate si betoane au crescut, a anuntat, miercuri, grupul elvetian, citat de Mediafax.
"Comenzile noi din constructii nu au inregistrat crestere. Ca urmare a proiectelor majore de constructii si a noilor clienti, Holcim a reusit sa-si creasca vanzarile de agregate si betoane. Pe de alta parte, livrarile de ciment au consemnat scadere, in contextul presiunii generate de importauri", se arata in raportul grupului.

Preturile cimentului vandut in Romania au avut o evolutie negativa de 0,7% fata de anul 2011.

Volumul vanzarilor de agregate din Romania a crescut cu 1,1% anul trecut, iar preturile cu 2%.

In Europa, volumul vanzarilor de ciment si clincher ale Holcim a scazut cu 3,9%, cu declinuri importante in Spania (35%), Bulgaria (21,7%) si Slovacia (20,3%), in timp ce Azerbaidjan si Rusia au inregistrat cele mai mari cresteri, de 30,4%, respectiv 23,3%.

Pe segmentul de agregate, Holcim a conmsemnat o scadere de 11,1% anul trecut in regiune, cu cea mai slaba evolutie in Spania (scadere de 42%), urmata de Italia (scadere de 30%).

Holcim detine in Romania doua fabrici de ciment, la Alesd si Campulung, o statie de macinare, la Turda, 16 statii ecologice de preparare a betoanelor, cinci statii de agregate, doua statii de lianti speciali, precum si terminale de ciment la Bucuresti si Turda.

Grupul elvetian a avut in trimestrul al patrulea o pierdere peste estimarile analistilor, din cauza unor costuri, si a anuntat ca a devenit mai putin optimist privind piata din Europa. Holcim a raportat o pierdere de 161 milioane de franci elvetieni (172,7 milioane de dolari), comparativ cu un rezultat negativ de 438 milioane de franci. Analistii consultati de Bloomberg se asteptau la o pierdere de 79,3 milioane de franci.

Vanzarile au avansat cu 1,2%, la 5,3 miliarde de franci, sub estimarile de 5,52 miliarde de franci.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri