Mai multe companii din Romania care au obtinut rezultate financiare bune au oferit anul trecut managerilor de top, pe langa prime si alte bonusuri, vacante de lux, care depasesc cateva zeci de mii de euro in unele cazuri.
Astfel, la moda in 2012 au fost vacantele exotice, in locuri cat mai necunoscute si indepartate de Romania.

De exemplu, un manager a primit anul trecut drept recompensa pentru rezultatele obtinute o excursie cu familia in Tanzania/ Zanzibar in valoare de 30.000 de euro, potrivit agentiei de turism Perfect Tour.

La un astfel de pret, turistii beneficiaza de cele mai bune de servicii de transport si cazare in unele dintre cele mai luxoase hoteluri.

Serengeti, Ngorongoro, Kilimanjaro si Zanzibar, toate aceste nume emblematice pentru continentul african sunt printre cele mai atractive destinatii africane si se regasesc pe teritoriul unei singure tari : Tanzania, potrivit potrivit agentiei de turism Expore Travel.

Aceste regiuni, caracterizate de salbaticie si elemente exotice, fac din Tanzania una dintre cele mai vizitate tari din Africa, o tara cu grupuri etnice si triburi stravechi, peisaje superbe in jurul lacurilor Tanganyka si Manyara si o mare diversitate de parcuri nationale, dintre care Selous este mentionat ca cea mai mare rezervatie naturala din lume.

De asemenea, aici este una dintre cele mai bune destinatii din lume pentru safari care, combinata cu insula Zanizbar pentru plaja, ofera o varianta de vacanta ideala.

Si agentia Explore Travel vinde astfel de vacante pentru incentive-uri acordate managerilor de top din companii.

Varianta vanduta pentru Tanzania, de exemplu, include un pachet de 10 zile si 9 nopti, la un pret de 3.500 euro de persoana, cu cazare in lodge-uri de lux.

Turistii se bucura de safari in cel mai mare crater pastrat intact din lume si in Parcul National Serengeti, pot admira animalele salbatice si au psibilitatea sa faca excursii in Stone Town, capitala insulei si excursii de scuba-diving in apele oceanului Indian.

Alte exemple de sejururi acordate sub forma de bonusuri managerilor din top:

- un sejur pentru 2 persoane in Mauritius in valoare de 14.000 euro;
- o vacanta in Maldive pentru 2 persoane in valoare de 15.000 euro;
- o vacanta de 10 zile in Turcia, la Belek in valoare a costat 13.000 euro, potrivit Perfect Tour.

O vacanta de vis a primit si un manager care s-a bucurat de 10 zile in Argentina si Brazilia, potrivit potrivit agentiei de turism Expore Travel.

In Argentina, tara tangoului, gasesti o gastronomie de talie internationala, o cultura populara si elevata. Tara se poate lauda cu cele mai mari rauri din lume in bazinul Panama, Aconcagua – cel mai mare munte de pe continental American, milioane de pinguini si mii de balene pe coastele Patagoniei, lacuri Andine si turme de guanaco pe tot intinsul stepelor.

Orasul brazilian Rio de Janeiro este intotdeauna asociat cu ideea de samba, iar turistii care ajung aici pot sa se bucure de carnaval care are loc in luna februarie, cea mai mare sarbatoare a dansului si a distractiei din lume.

Tariful pentru acest sejur a fost de 4.350 euro de persoana in camera dubla si a inclus bilete de avion, cazare cu pensiune completa la hoteluri de 5 stele, transferuri si 3 excursii.

Un alt sejur de lux de 11 zile de care s-a bucurat un manager a fost in Las Vegas si Hawaii, la un pret de 3.980 euro de persoana in camera dubla si a inclus bilete de avion, cazare cu pensiune completa la hoteluri de 5 stele, transferuri si 2 excursii.

Turistii sunt cazati la cinci stele in Las Vegas viziteaza Marele Canion, fac o excursie cu jeep-urile in Valea Mortii, una dintre cele mai salbatice si frumoase drumuri off-road din lume si merg la spectacolul Cirque Du Soleil.

Cele trei nopti in Las Vegas sunt urmate de 5 nopti la unul din cele mai bune hoteluri din Hawaii. Pe durata sejurului in Hawaii se viziteaza un sat traditional polinezian, cascade si o eruptie vulcanica; se poate face turul insulei Oahu cu elicopterul, se face un tur al plajelor de pe insula si se iau lectii de surf sau si se ia cina in timpul croazierei la bordul unui elegant vas.

Potrivit dalelor Perfect Tour, industriile care au crescut bugetele alocate calatoriilor, implicit bugetele incentivarilor, au fost aceleasi ca si in anii precedenti (IT/software si pharma), cu o usoara revigorare pe piata serviciilor (legal & advisory, financiar).


Sursa foto: zanzibar.net, rio-carnival.net




Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri