Ursus Breweries, jucatorul numarul doi pe piata locala a berii, membra a grupului SABMiller, a inregistrat in anul financiar aprilie 2005-martie 2006 o crestere a cifrei de afaceri de 22 %, comparativ cu anul anterior. Astfel, afacerile companiei in Romania au crescut pana la 150 de milioane de euro.
       
Ursus Breweries s-a evidentiat printr-o cota de piata de 23 la suta.
       
Cresterea organica a volumelor a fost de 5 la suta comparativ cu rata de crestere de 8 la suta a industriei, datorita limitelor de capacitate in special pentru produsele ambalate la PET.
       
Profitul grupului SABMiller s-a cifrat la 2.626 milioane dolari, in crestere cu 18 la suta, in exercitiul financiar incheiat la 31 martie 2006, fata de anul anterior, informeaza un comunicat emis de companie.
       
Dividendele pe actiune au crescut cu 16 la suta, iar numerarul net generat din operatiuni s-a majorat cu 18 la suta.
       
Volumul de bere lager al grupului SABMiller a crescut cu 19 la suta, pana la 176 milioane hectolitri, in exercitiul financiar incheiat la 31 martie 2006, fata de anul anterior.
       
Cresterea in Europa a continuat odata cu cresterea cotelor de piata si imbunatatirea mixurilor de produse, in timp ce majorarea profiturilor din Africa de Sud a fost determinata de cresterea vanzarilor din categoria premium, iar volumele din China a sprijinit contributia Africii si Asiei.
       
Grupul SABMiller a continuat sa-si imbunatateasca accesul la piete cu crestere pe termen lung, creandu-si o noua platforma in America de Sud, prin tranzactia cu Bavaria si investind, in acelasi timp, in China, India si Vietnam.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si