Afacerile producatorului de pavaje Elis Pavaje au crescut cu 15% anul trecut, la 97,4 milioane lei (21,8 milioane euro), rulajul fiind sustinut atat de proiectele de infrastructura derulate cu fonduri europene, cat si de avansul segmentelor comercial si rezidential.

"Pentru 2013 estimam o crestere de 5-10% a pietei, procent dependent de conditiile economice nationale si internationale, dar si de evolutia pe care o vor avea proiectele realizate din fonduri europene. Prognoza se bazeaza pe dezvoltarea segmentului rezidential, care a inregistrat o crestere constanta in ultimii ani, si pe continuarea proiectelor de infrastructura", a declarat agentiei Mediafax - Emil Elisiu Gota, directorul general al Elis Pavaje.

Reprezentantul companiei estimeaza ca piata de pavaje a inregistrat in 2012 o crestere de aproximativ 10% fata de anul precedent, pana la 100 milioane de euro.

El a afirmat ca piata a inregistrat un ritm anual de crestere de 5-10% in ultimii ani, dar ca sectorul de profil este in continuare afectat de termenele de plata mult prea ridicate, acesta fiind si principalul factor de risc pentru furnizori.

"Pentru 2013 am alocat un buget de aproximativ un milion de euro destinat in special dezvoltarii de noi produse si eficientizarii liniilor de productie. Ne-am propus sa lansam produse noi, inovative, care sa raspunda atat nevoilor operationale cat si cerintelor din ce in ce mai sofisticate in materie de estetic si design. Nu in ultimul rand vom investi mai mult in comunicarea si promovarea acestora, pentru a ajuta consumatorii sa ia o decizie mult mai bine fundamentata atunci cand trebuie sa isi amenajeze spatiile exterioare", a mai spus managerul companiei.

Compania detine doua fabrici, in Petresti (judetul Alba) si Stoenesti (judetul Prahova), si este controlata de Emil Elisiu Gota si Vasile Gota.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Afacerile Elis Pavaje, in crestere datorita rezidentialului