Rompetrol Upstream a achizitionat de la UPET Targoviste o noua instalatie de foraj si reparatii sonde, in valoare de peste 3,5 milioane de dolari. Noua achizitie este dotata cu echipamente de inalta tehnologie care vin in intampinarea celor mai exigente cerinte ale practicii internationale in domeniu. Instalatia urmeaza sa fie folosita in Libia, unde Rompetrol Upstream, prin Divizia de foraj si reparatii sonde, opereaza alte doua instalatii, asigurand servicii specializate.

Aceasta investitie va determina pentru divizie o crestere a cifrei de afaceri cu peste 30% si a profitului net cu mai mult de 20% fata de anul trecut.

Cresterea continua a cererilor partenerilor externi, de asigurare a serviciilor de foraj si reparatii sonde, se datoreaza performantelor tehnice deosebite inregistrate de Rompetrol prin Divizia de foraj si reparatii sonde, pe santierele din strainatate. Vom continua cu noi achizitii, de aceeasi anvergura. In Libia, Rompetrol este deja recunoscuta de operatorii locali ca lider pe segmentul " operatii dificile de reparatii sonde " si unicul contractor de pe piata certificat ISO de catre prestigoasa Germanischer Lloyds, a declarat Gheorghe Georgescu, directorul Diviziei de foraj si reparatii sonde a Rompetrol Upstream.

In cursul anului 2005, aceasta divizie si-a desfasurat activitatea, in principal, in Libia. Serviciile oferite pe aceasta piata au fost diversificate prin includerea in activitatile de baza a activitatilor de cimentare a sondelor de apa, pompari si teste de presiune, consultanta HSE (Health, Safety, Environment) , reparatii capete de eruptii si etansari la sondele de titei.

Pentru anul acesta, divizia isi propune dezvoltarea activitatii de reparatii sonde cu noua instalatie, incepand din trimestrul al doilea al acestui an, precum si extinderea activitatii internationale pe piata Africii de Nord sau a Orientului Mijlociu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri