O cantitate de 200 de kilograme de carne tocata etichetata drept vita, despre care se crede ca ar fi de cal, a fost depistata intr-un magazin din Bucuresti, a anuntat, joi, vicepresedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, citat de Mediafax.


Potrivit stirileprotv.ro carne a fost retrasa din lantul de hipermarketuri Kaufland, care au oferit si un comentariu, citat de televiziune: "Marfa comercializata este achizitionata de la unul din furnizorii nostri, care sunt responsabili la randul lor sa respecte termenii contractuali si legislatia in vigoare. In cazul mentionat este vorba de un lot de carne de mici congelata, vita si porc, de la furnizorul nostru Nicolin SA Ploiesti. Momentan nu putem preciza cu exactitate cantitatea comercializata din cadrul acestui lot. Este necesara o centralizare a tuturor datelor, un inventar care se va face in zilele urmatoare. In momentul constatarii au fost retrase de la vanzare toate articolele care provin de la acest furnizor."

Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimenelor (ANSVSA) au precizat ca joi, prin Sistemul Rapid de Alerta, a fost transmisa aceasta suspiciune de frauda, constand in substituirea carnii de vita cu cea de cal.

Din lotul respectiv au fost prelevate probe de catre inspectorii sanitari veterinari, rezultatul analizelor urmand sa fie facut public in aproximativ o saptamana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Kaufland deschide primul magazin cu fatada verde