Adunarea Generala a Asociatiei Aeroporturilor din Romania, desfasurata la Oradea, a adunat zeci de firme straine interesate sa investeasca in dezvoltarea aeroportuara.

Aviatia civila va reprezenta, se pare, o provocare odata cu integrarea europeana. "Pana acum, dezvoltarea aeroportuara a fost lenta, mai ales datorita inexistentei unui cadru legislativ adaptat la cerintele internationale. Asteptam ca din toamna sa ne aliniem la legislatia europeana in materie si cred ca traficul va creste foarte mult. Clientii, aeroporturile si comunitatile din jurul lor vor avea numai de castigat. Trebuie sa gasim solutii pentru modernizarea infrastructurii si ne dorim investitii masive in industria aeronautica, atat din surse europene, cat si din surse private”, a declarat presedintele AAR, David Ciceo.

La Adunarea Generala AAR, pe langa comandantii aeroporturilor civile din tara, au mai venit si 60 de firme private, majoritatea straine. Printre ele: Mira Telecom (SUA), doua fonduri de investitii, Club Air Milano (Italia), Shock Video Production (Belgia), Zublin Construct (Germania), Kirchner (Germania), Air Safety Security (Franta) si altele.

Companiile sunt interesate sa investeasca in lucrari de proiectare, dotare, infrastructura si de securitate aeroportuara. Deoarece concurenta in domeniu este foarte puternica, au venit la Oradea chiar managerii generali ai firmelor, pentru a face prezentari despre activitatea lor.