CFR vrea sa obtina in acest an venituri suplimentare de peste 50 de milioane de lei in urma eficientizarii activitatii de patrimoniu si valorificarii deseurilor feroase, a anuntat administratorul retelei feroviare, informeaza Mediafax.
"Principalele masuri operationale care vor fi implemetate la nivel national, in perioada imediat urmatoare, vizeaza eficientizarea activitatii comerciale prin reanalizarea actualelor tarife percepute pentru inchirierea spatiilor si a terenurilor din patrimoniul privat al companiei, precum si prin utilizarea unui mecanism mai eficient de stabilire a preturilor pentru locatiile inca neinchiriate. De asemenea, compania va demara si procedurile de valorificare a fierului vechi si a materialelor marunte de cale, procedura care se va desfasura etapizat prin Bursa Romana de Marfuri, in urmatoarele 4-5 luni", se arata intr-un comunicat al companiei de stat.

Masurile vor duce la incasarea unor venituri estimate pentru anul in curs la peste 50 de milioane de lei.

Compania arata, de asemenea, ca directorul general al CFR SA, Dimitrios Sophocleous, va analiza in paralel, impreuna cu reprezentantii sucursalelor feroviare, mai multe oportunitati de utilizare a activelor companiei si de valorificare a fortei de munca.

Saptamana trecuta, Sophocleous a declarat ca va reevalua personalul companiei, care se ridica la aproape 28.000 de angajati si pe care il considera ridicat raportat la dimensiunea retelei, urmand ca o decizie de reorganizare sa fie luata dupa discutii cu sindicatele si autoritatile.

Compania administreaza aproximativ 15.000 de km de cale ferata si are in jur de 23.000 de angajati, la care se adauga aproape 5.000 din filiale.

Sophocleous a subliniat ca infrastructura feroviara nu a fost avantajata din punct de vedere al investitiilor, o mare parte nefiind modernizata sau automatizata. In aceste conditii, investitiile companiei vor include proiecte de mecanizare si automatizare.

Compania isi propune pentru acest an sa realizeze investitii de peste 3 miliarde lei, sustinute in principal de fonduri europene nerambursabile. Anul trecut, suma alocata investitiilor a fost de 1,8 miliarde lei.

Veniturile companiei s-au plasat anul trecut la 4,09 miliarde lei, iar cheltuielile la 3,02 miliarde lei, rezultand un profit de 1,07 miliarde lei, potrivit rezultatelor preliminare comunicate de Sophocleous. El a precizat insa ca profitul este doar contabil, in conditiile in care in rezultatele companiei au fost influentate pozitiv de subventii pentru mentenanta acordate de stat, precum si de stergerea unor datorii la furnizorii de electricitate.

In fapt, din punct de vedere operational compania este pe minus, a precizat Sophocleous, targetul fixat in acest an fiind de break-even, in conditiile unui buget cu venituri si cheltuieli proiectate la 4,45 miliarde lei.

Comparativ, in 2011 compania a raportat la Ministerul de Finante venituri de 4,07 miliarde lei si o pierdere de 708,4 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri