Comisia Europeana (CE) a platit 24,2 milioane euro de la Fondul European de Ajustare la Globalizare catre mai multe tari, printre care si Romania, in sprijinul a peste 5.000 de persoane ramase fara loc de munca in ruma concedierilor, printre care se numara si fostii angajati Nokia de la Cluj.
Cele 24,2 milioane euro au fost distribuite catre Austria, Danemarca, Finlanda, Italia, Romania, Spania si Suedia, pentru a ajuta 5.271 de persoane sa se reincadreze in campul muncii, in urma concedierilor care au aparut in mai multe sectoare ale economiei, printre care cel auto, al telefoanelor mobile, al produselor metalice, echipamentelor electronice si activitatilor sociale, potrivit unui comunicat transmis vineri de CE.

Astfel, 8,2 milioane euro sunt destinati sprijinirii a 2.416 de fosti angajati Nokia, dintre care 1.416 in Romania si 1.000 in Finlanda. Acestia si-au pierdut locurile de munca in urma transferului liniilor de asamblare de telefoane mobile in tari asiatice.

Suma care revine Romaniei este de 2,9 milioane euro, potrivit propunerilor inaintate de Comisie in luna octombrie a anului trecut. Ajutorul financiar alocat Finlandei este in valoare de 5,3 milioane euro.

Costul total al programului de sprijinire a fostilor angajati Nokia din Romania este de 4,5 milioane euro, din care 2,9 milioane euro de la Fondul european de ajustare la globalizare, potrivit informatiilor prezentate in octombrie de CE.

Programul presupune sprijinirea fostilor angajati Nokia prin informare, consiliere si orientare profesionala, formare in vederea certificarii, promovarea spiritului antreprenorial si asistenta financiara pentru infiintarea unei intreprinderi, indrumare si sprijin dupa angajare, precum siprin mai multe tipuri de alocatii, precum alocatii pentru cautarea unui loc de munca, alocatii pentru transport si pentru stagiu.

Suedia a primit 5,4 milioane euro pentru sprijinirea a 1.350 de fosti angajati ai producatorului auto Saab.

In Austria, Comisia a alocat 5,2 milioane euro pentru masuri in sprijinul a 350 de fosti lucratori in sectorul serviciilor sociale mobile pentru persoane cu handicap.

Italiei ii revin 2,6 milioane euro in ajutorul a 502 de muncitori concediati de zece companii implicate in productia de motociclete si mopede, piese de schimb si componente.

Un numar de 616 muncitori din Danemarca vor beneficia in urma unei alocatii de 1,3 milioane euro de la UE, dupa ce au fost concediati de producatorul de circuite imprimate Flextronics.

In Spania, Comisia va distribui 1,2 milioane euro in sprijinul a 500 de lucratori concediati de mai multi producatori de prefabricate din metal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri