AdePlast, companie controlata de Marcel Barbut (foto), a preluat operatiunile Dufa in Romania si Bulgaria. Ce impact va avea asupra vanzarilor producatorului roman?
AdePlast a anuntat marti preluarea licentei Dufa, iar producatorul de materiale de constructii urmeaza sa produca vopselele brandului german pentru pietele din Romania si Bulgaria.

Prin preluarea operatiunilor companiei germane, AdePlast tinteste dublarea cotei de piata pe segmentul productiei de vopsele, dar si o dublare a ponderii vanzarilor de vopsele, la peste 4 milioane de euro in acest an.

“Dufa nu a reusit sa faca fata competitiei grele din piata, iar acest lucru se poate face numai prin deschiderea unei filiale locale. Am ajuns la o intelegere pentru cinci ani cu grupul german Meffert AG care detine brandul Dufa pentru a prelua operatiunile brandului pe pietele din Romania si Bulgaria”, a declarat in cadrul unei intalniri cu presa omul de afaceri Marcel Barbut, proprietarul AdePlast.

Brandul Dufa va avea o politica separata de vanzare fata de Adeplast, urmand sa lucreze in continuare cu distribuitorii cu care a colaborat si pana acum.

In prima faza produsele marca Dufa vor fi importate din Germania, de la fabricile grupului Meffert. In contrapartida, AdePlast va produce pentru Meffert, sub brand privat, mortare, adezivi si polistiren pentru pietele din Germania, Ungaria si Ucraina,

“Adeplast a investit mult in fabrica de tencuieli decorative de la Ploiesti. Am reusit pe parcursul anului 2012 sa vindem vopsele de circa 2 milioane de euro si am simtit ca este cazul sa crestem ponderea de 5% a vanzarilor de vopsele, sa aducem un nume in portofoliul Adeplast. Am preluat angajatii si operatiunile din Romania si Bulgaria ai brandului Dufa”, a declarat antreprenorul roman.

Divizia de vopsele a AdePlast a preluat departamentul de vanzari, distributia si clientii cu care functiona Dufa in Romania, iar productia de vopsea a Dufa a fost transferata in fabricile AdePlast, mai intai la Oradea, ulterior urmand sa mute productia langa Ploiesti.

La inceputul acestei veri, AdePlast va pune in functiune fabrica de vopsele de langa Ploiesti, facilitate de productie ridicata in urma unei investitii de circa 3 milioane de euro. Noua fabrica va avea o capacitate de 20.000 de tone pe an.

Planuri mari: In top 3 ca producatori de vopsele


Omul de afaceri Marcel Barbut are planuri mari dupa preluarea operatiunilor Dufa de pe piata locala si Bulgaria.

“In urmatorii trei ani ne propunem sa ajungem intre primii trei producatori de vopsele la nivel national. Vizam o crestere a ponderii vanzarilor de tencuieli decorative in business-ul AdePlast si ne asteptam la o urcare in topul celor mai mari producatori de profil din Romania”, a precizat Barbut.

Pentru anul 2013, AdePlast se asteapta la o crestere semnificativa a afacerilor, in special datorita punerii in functiune a noilor facilitati de productie din Ploiesti si Roman, dar si a comercializarii de vopsele sub brandul Dufa.

La nivelul anului trecut, business-ul AdePlast s-a ridicat la peste 40 de milioane de euro.

Pe piata locala de vopsele, lacuri si tencuieli decorative, parteneriatul dintre AdePlast si Dufa va concura cu fuziunea Fabryo - Atlas Corporation si cu grupul Policolor Orgachim.

Ce se va intampla cu brandul DufaTec


Ca urmare a preluarii operatiunilor brandului Dufa pe piata locala si in Bulgaria, AdePlast a cooptat in echipa intregul personal format din sase angajati al brandului german pe piata locala, distribuitori dar si clienti, brandul urmand sa functioneze ca inainte, pastrand aceleasi caracteristici pe care le-a avut si pana acum.

“DufaTec trece printr-un proces de inchidere a operatiunilor pe pietele din Romania si Bulgaria si tocmai de aceea am ajuns la intelegerea de a prelua activitatea grupului. AdePlast a preluat o licenta – compania a preluat operatiunile, echipei vanzari si reteaua de distribuitori – stocuri si active”, a mai precizat Barbut.

Unul dintre cele mai cunoscute produse ale brandului Dufa este vopseaua Superweiss.

Compania AdePlast a anuntat la inceputul lunii martie un amplu proces de reorganizare a business-ului, pe trei divizii de activitate: divizia vopsele, termosistem si adezivi si mortare uscate, fiecare dintre acestea avand un management separat.

Tot pentru acest an, AdePlast si-a bugetat investitii de peste 1,1 milioane de euro in marketing si publicitate, de doua ori mai mult decat valoarea din 2012.

AdePlast a inregistrat o cifra de afaceri de 185 milioane de lei (41,5 mil. euro) in 2012, in crestere cu 30% fata de 2011, raportand un profit de aproximativ 14 milioane de lei.

Compania AdePlast este specializata in productia de adezivi, mortare uscate, vopsea si polistiren expandat, avand fabrici la Ploiesti, Oradea si Roman.

Principalii concurenti ai AdePlast pe piata locala sunt Henkel (Ceresit), Baumit, Duraziv sau Baumix (adezivi) si Arcon, Austrotherm sau Issospor (polistiren).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri