Grupul Rompetrol a inceput, prin subsidiara Rompetrol SA, divizia de explorare si productie, forajul unei sonde de explorare intr-un perimetru amplasat in judetele Mehedinti si Gorj, in care va investi in acest an peste 10 milioane de dolari.
"Investitiile pentru acest perimetru se vor ridica in acest an la peste 10 milioane de dolari si vor viza explorarea pentru stabilirea potentialul resurselor", se arata intr-un comunicat al grupului, scrie Mediafax.

Sonda este forata in judetul Gorj. Perimetrul Zegujani, cu o suprafata de 1.800 kilometri patrati, este amplasat pe teritoriul a doua judete, respectiv Mehedinti si Gorj.

Lucrarile fac parte din intentia grupului de intensificare a activitatilor de upstream in Romania.

Rompetrol are un portofoliu de lucrari de servicii la sonda in Romania, Libia si Kazahstan, iar planurile grupului vizeaza consolidarea pozitiei pe aceste piete si inceperea de proiecte noi in Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

"Cu sprijinul unicului nostru actionar, KazMunayGas, vrem sa ne consolidam in perioada urmatoare prezenta in regiunea Marii Negre, dar si sa continuam investitiile in perimetrele pe care le detinem in concesiune", a declarat directorul general al Rompetrol SA, Gheorghe Georgescu.

Rompetrol detine in concesiune, in Romania, cinci perimetre de explorare geologica, in Satu Mare, Zegujani, Gresu, Nereju si Focsani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri