Tendintele in amenajarile locuintei vor creste valoarea pietei autohtone de centrale termice compacte la peste 30 milioane euro, apreciaza reprezentantii companiei Baxi Romania, care si-au stabilit ca tinta obtinerea unei cote de piata de 24%pe acest segment.

"Piata termotehnica se afla intr-un proces de maturizare, reflectat si prin cresterea gradului de sofisticare a utilizatorilor. Acest lucru este vizibil in cresterea cererii pentru centrale termice compacte", a apreciat, intr-un comunicat remis ROMPRES, Sever Scarlat, director general Baxi Romania. Compania prognozeaza ca vanzarile de centrale termice cu dimensiuni reduse vor atinge anul acesta in Romania o pondere de cel putin 45 % din volumul total al pietei.

In 2005, aproximativ 35% din centralele vandute in Romania au fost din segmentul compact, inregistrand valori de peste 20 milioane euro. Anul trecut, piata termotehnica a atins un volum total de aproximativ 150.000 unitati. Pentru 2006, Baxi Romania estimeaza ca atat piata, cat si segmentul centralelor termice compacte vor cunoaste cresteri individuale de 10-15 %. In acest context, vanzarile de centrale compacte ar putea depasi 30 milioane euro.

Citeste si:

Prin introducerea centraRON Eco3 Compact din gama Baxi, compania isi propune sa creasca, in 2006, volumul de vanzari al centralelor termice compacte la 17.500 unitati (cu o valoare totala de 7,3 milioane euro) si sa isi majoreze cota de piata pe acest segment cu aproximativ 12 %.

Eco3 Compact reprezinta o generatie de centrale termice cu dimensiuni reduse, design elegant si grad sporit de eficienta, silentiozitate si siguranta. Proiectarea centraRON permite economisirea la maximum a spatiului, montarea discreta si un control total al parametrilor de functionare, prin display-ul digital.