Tendintele in amenajarile locuintei vor creste valoarea pietei autohtone de centrale termice compacte la peste 30 milioane euro, apreciaza reprezentantii companiei Baxi Romania, care si-au stabilit ca tinta obtinerea unei cote de piata de 24%pe acest segment.

"Piata termotehnica se afla intr-un proces de maturizare, reflectat si prin cresterea gradului de sofisticare a utilizatorilor. Acest lucru este vizibil in cresterea cererii pentru centrale termice compacte", a apreciat, intr-un comunicat remis ROMPRES, Sever Scarlat, director general Baxi Romania. Compania prognozeaza ca vanzarile de centrale termice cu dimensiuni reduse vor atinge anul acesta in Romania o pondere de cel putin 45 % din volumul total al pietei.

In 2005, aproximativ 35% din centralele vandute in Romania au fost din segmentul compact, inregistrand valori de peste 20 milioane euro. Anul trecut, piata termotehnica a atins un volum total de aproximativ 150.000 unitati. Pentru 2006, Baxi Romania estimeaza ca atat piata, cat si segmentul centralelor termice compacte vor cunoaste cresteri individuale de 10-15 %. In acest context, vanzarile de centrale compacte ar putea depasi 30 milioane euro.

Prin introducerea centraRON Eco3 Compact din gama Baxi, compania isi propune sa creasca, in 2006, volumul de vanzari al centralelor termice compacte la 17.500 unitati (cu o valoare totala de 7,3 milioane euro) si sa isi majoreze cota de piata pe acest segment cu aproximativ 12 %.

Eco3 Compact reprezinta o generatie de centrale termice cu dimensiuni reduse, design elegant si grad sporit de eficienta, silentiozitate si siguranta. Proiectarea centraRON permite economisirea la maximum a spatiului, montarea discreta si un control total al parametrilor de functionare, prin display-ul digital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum raspunde Dedeman celui mai mare scandal cu care s-a confruntat