Coada de masini se intindea aproape pana in strada. O mana de gardieni (nervosi) incercau sa ghideze randul de motociclete sa mearga pe partea stanga. 10 lei parcarea, aglomeratie maxima, mititei si bere, tipic romanesc. Insa miile de oameni care viziteaza expozitia de biciclete si motociclete din acest weekend la Baneasa zambesc, fotografiaza si, per total, se simt excelent printre vehiculele cu doua roti.

“Caut o bicicleta mai speciala, cu trei roti, sa stau in ea ca intr-un sezlong! Am gasit cateva la un stand de aici, la peste 1.000 de euro”, spune Mircea, unul dintre viitorii clienti.

La Expobike sunt cateva zeci de branduri prezente, practic toti jucatorii de pe piata – Biciclop, DHS, Maxxis, Mos Ion Roata, KTM, firme ce vand atat biciclete cat si accesorii, trotinete, la toate preturile si pentru toate varstele. Cateva dintre cele mai scumpe biciclete ating chiar si 10.000 de euro fiind, practic, mai scumpe decat o masina. Una buna.

“Cum e sa-ti iei una din acestea si sa ti-o fure a doua zi?!”, aud, comentand, doi tineri care se uita cu jind la bijuteria pe doua roti.

Anul acesta, spun reprezentantii firmelor, pe langa cursiere si semi-cursiere precum si mountain bike-uri, se vand foarte bine bicicletele de fete, colorate, non-conformiste, care reliefeaza bine personalitatea posesoarelor.

Desi nu exista studii oficiale privind piata bicicletelor din Romania, expozantii o estimeaza la circa 300.000 de unitati pe an. Valentin Ionescu, reprezentantul ASPIC, asociatie a importatorilor si producatorilor de biciclete din Romania, subliniaza ca in circa o luna, dupa ce asociatia va contacta toti jucatorii din piata, va putea oferi o cifra mai exacta.

“Oricum, cele mai multe biciclete, peste 90%, se vand prin supermarket-uri de genul Cora, Carrefour, Metro”, spune el. “Acelea sunt insa biciclete de calitate slaba – nu am nimic impotriva lor, dar dupa cateva ture se poate strica foarte rau. Bicicletele de calitate, care nu se strica, incep de la 2.000 de lei in sus. Poti sa-ti iei insa una buna la 200-250 de euro”, considera Valentin Ionescu.

Sorin Kertesz, manager al Biciclop, estimeaza ca piata ar putea creste acest an cu circa 10%. “Da, se vad mai multe biciclete pe strada fata de anii precedenti, dar parte din motiv este faptul ca oamenii au inceput sa scoata bicicletele vechi de la naftalina, vin la noi, le repara, si le scot pe strada”, spune Sorin Kertesz.

Piata se astepta la un boom mai mare anul acesta, insa vremea nu foarte buna de pana acum a stricat socotelile jucatorilor din piata, completeaza Valentin Ionescu.

Motoare, scutere si motociclete pentru toate gusturile

La hangarul cu motoare, agitatie si mai mare. Pletosi, rockeri, motociclisti si motocicliste, AC/DC in boxe, animatoare si preturi exorbitante. Se vand cel mai bine accesoriile, spun reprezentantii firmelor. Scopul final nu este neaparat vanzarea produselor, cat cresterea vizibilitatii asupra unor produse si branduri.

In galeria foto de mai jos poti vedea cateva imagini de la expozitia de biciclete si motociclete. Expozitia se va inchide duminica seara.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
2019 incepe fara sperante la un aer curat pentru bucuresteni