In business, ca si in viata, puterea exemplului este de multe ori cea mai valoroasa in formarea unui profesionist, in orice domeniu de activitate. Acest aspect l-au inteles si cei de la Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) care au lansat un program de internship, nou pe piata locala.
Programul de internship “Become a Leader!”, cu traditie la nivel international, este adresat studentilor in anii terminali si isi propune sa le ofere acestora perspectiva si viziune pentru parcursul profesional ca viitori lideri.

Concret, 11 studenti au fost selectati pentru ca timp de doua saptamani sa aiba oportunitatea de a observa si invata de la directori generali si manageri cu experienta din cadrul unor companii renumite din Romania.

"«Become a Leader! Learn! Dream! Inspire!» este un proiect pilot al AmCham Romania, in dorinta de a contribui concret la orientarea in cariera a tinerei generatii. Scopul nostru este acela de a-i sprijini pe acesti tineri pentru a-si descoperi abilitatile alaturi de lideri de succes. Ne dorim ca participarea lor sa devina un moment de referinta in dezvoltarea lor profesionala de acum inainte” a declarat Valeriu Nistor, presedintele AmCham Romania.

Intre companiile in care tinerii studenti vor avea sansa de a urmari activitatea echipei de management se numara Microsoft, Citibank, Dentons (fost Salans), Ernst & Young, Hewlett-Packard, Junior Achivement, PwC, Raiffeisen Bank, UPC.

"Noi am ales doi tineri, iar ei se vor alatura managementului companiei Microsoft timp de doua saptamani. Vor avea ocazia sa vada cum se lucreaza la Microsoft si chiar sa ia parte la intalniri ale directorului general si a boardului. Prin implicarea in acest program speram sa ii ajutam pe tineri sa inteleaga cum se face business in mod real in companii", a declarat Vlad Bog, director de HR al producatorului de software Microsoft Romania.

Peste 225 de studenti din mari centre universitare din tara si strainatate au fost interesati de acest proiect. Studentii selectati pe baza CV-ului si a unui eseu pe tema „Leading in Romania” au participat apoi la interviuri cu reprezentantii companiilor partenere.

Finalistii vor beneficia de doua saptamani de internship in doua companii diferite unde vor face „shadowing” alaturi de echipa executiva. De asemenea, fiecare student va primi o bursa in valoare de 500 euro pentru perioada de internship si vor avea acces si la activitati si seminarii organizate de AmCham Romania.

"Implicarea directa a studentilor in aceste activitati ii va ajuta sa afle cum functioneaza conducerea unei companii sau organizatii, cum colaboreaza managerii din diverse departamente, cum este reflectata experienta acestora in relatia cu echipa si partenerii de afaceri", potrivit reprezentantilor AmCham Romania.

Proiectul va continua si in anii urmatori, au precizat reprezentantii AmCham Romania.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri