äIn Romania, estimam ca vanzarile KLM vor creste cu 5% comparativ cu anul trecut, ajungand astfel la aproximativ 26 milioane de euro, in conditiile in care se pastreaza numarul de 3 zboruri zilnice din Bucuresti catre Amsterdam", declara Alexandru Dobrescu, directorul KLM pentru Romania.

Air France - KLM a anuntat oficial rezultatele obtinute in anul financiar care s-a incheiat la 31 martie 2006. Astfel, in aceasta perioada, compania a inregistrat rezultate excelente, care au confirmat succesul fuziunii.

Veniturile totale au crescut cu 10% pe parcursul anului 2005-2006, pana la 21,45 miliarde de euro, in timp ce veniturile unitare, masurate in echivalentul numarului de kilometri pe loc ocupat (EASK), au crescut cu 4%.

Venitul operational al companiei s-a ridicat la 936 milioane de euro, inregistrand o crestere de 69,3%, in timp ce marginea operationala s-a imbunatatit semnificativ, crescand de la 2,8% la 31 martie 2005, pana la 4,4% la data de 31 martie 2006.

Analizand rezultatele companiei pe fiecare segment de activitate, se remarca faptul ca in ceea ce priveste pasagerii, in aceasta perioada traficul a inregistrat o crestere de 8,6%, la o capacitate in crestere cu 6,2%. Pe parcursul anului, flota Air France ľ KLM a transportat 70 de milioane de pasageri, cu 6,4% mai mult decat in anul precedent. Astfel, veniturile totale ale categoriei de transport al pasagerilor au crescut cu 10,2%, pana la 16,94 miliarde de euro, in timp ce venitul operational a crescut cu 78,6%, pana la 686 milioane de euro, reflectand o imbunatatire puternica a profitabilitatii acestui segment.

In cadrul segmentului Cargo, veniturile totale au crescut cu 11,9%, pana la 2,88 miliarde de euro, aceasta activitate inregistrand de asemenea o imbunatatire a profitabilitatii.

In ceea ce priveste activitatea de mentenanta a companiei, veniturile aferente au crescut cu 12,1%, pana la 896 milioane de euro, iar venitul operational s-a dublat, crescand de la 25 milioane de euro la 31 martie 2005, pana la 54 milioane de euro la 31 martie 2006.

Pentru anul curent, Air France ľ KLM estimeaza o crestere a acapacitatii de aproximativ 5%. Referitor la venitul operational al anului 2006 ľ 2007, compania vizeaza pastrarea acestuia cel putin la acelasi nivel ca si in 2005 - 2006.

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri