Intrarea prea abrupta a managerilor privati in "viesparul" afacerilor de partid de la CFR i-a deranjat extrem de rau pe oficialii Ministerului Transporturilor, care au determinat demisia in bloc a conducerii executive, scriue jurnalistii de la Adevarul.

Pentru a curata bugetul statului roman de diversii daunatori care-i dau tot felul de gauri, FMI a recomandat Guvernului de la Bucuresti sa numeasca manageri privati, independenti politic, la companiile publice din industrie, transporturi si energie.

Cel mai bun exemplu in acest sens este "telenovela" managementului privat de la CFR SA. La doar doua luni dupa desemnarea ca director general al companiei, Dimitris Sophocleous a fost nevoit sa-si dea demisia, in urma respingerii unui plan de administrare care a deranjat de sus pana jos Ministerul Transporturilor.

Omul a luat de bune principiile recomandate de FMI si a incercat sa opreasca hemoragiile financiare ale CFR, sa indeparteze diversii daunatori ai afacerii si sa directioneze resursele catre redresare si dezvoltare - cel putin, asa a declarat de cate ori a iesit in public. Imediat dupa primele actiuni concrete de „deratizare“ s-a trezit insa in mijlocul unui viespar, al unor increngaturi si sforarii politice greu de ghicit dinafara sistemului.

Citeste mai mult despre aceasta tema pe Adevarul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fenechiu: Voi incerca sa conving FMI sa nu vindem CFR Marfa