Un tanar manager sau antreprenor este dispus sa investeasca pana in 1.000 de euro pe an pentru pregatire prin intermediul cursurilor de management si leadership, potrivit unor estimari ale Fundatiei Leaders.
In ceea ce priveste companiile, acestea aloca bugete de 3.000 pana la 5.000 de euro anual pentru ca angajatii lor sa poata participa la programele Leaders.

„In Romania, managerii se confrunta cu dificultati din punct de vedere al leadership-ului din cauza sistemului educational invechit (curricula, metode de predare), foarte axat pe teorie, care nu este coordonat cu realitatea de pe piata muncii. De asemenea, managerii resimt deficiente de autocunoastere cauzate inclusiv de mediul din multinationale, care de multe ori opteaza pentru uniformizare. Antreprenorii sunt mult mai stabili din punct de vedere a relatiei cu ei insisi, insa, de cele mai multe ori, isi construiesc businessuri fara a avea prea multe cunostinte legate de managementul oamenilor”, afirma Adelina Maria, fondator al Leaders School & Academy.

Profilul celui care investeste in cursuri de management si leadership

Pana acum, la cele patru editii ale Leaders Academy au participat peste 100 de persoane, acestea provenind mai ales din Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Sibiu, Pitesti, Targu Mures si Baia Mare. De asemenea, majoritatea participantilor provin din domeniile bancar, automotive si FMCG. Printre alte domenii se numara mineritul, consultanta, transporturile si serviciile.

Varsta medie a participantilor este de aproximativ 30 de ani, iar ponderea pe sexe inclina in favoarea barbatilor (65% dintre participanti).

“Cea mai importanta schimbare pe termen lung ar fi ca educatia sa se centreze pe individ, sa il ajute sa isi descopere punctele forte si sa nu se mai concentreze pe diminuarea punctelor slabe. Astfel, elevul/ studentul va putea sa faca in viata ceea ce ii place si nu ceea ce i-a insuflat un sistem de invatamant care il vrea bun la toate”, mai spune reprezentanta Leaders School & Academy.

A 5-a editie a Leaders Academy are loc in mai, iar costul este de 850 de euro

Fundatia Leaders organizeaza in perioada 12-18 mai, la Predeal, cea de-a 5-a editie a Leaders Academy, un program de leadership care isi propune dezvoltarea aptitudinilor de formare, motivare si conducere.

Printre invitati se numara Rares Manolescu, senior trainer Human Invest, Cornel Costea, trainer si managing partner al ProActive Solutions, Aliz Kosza, business strategist si ex-CEO Fabryo, Dragos Anastasiu, presedinte al TUI Center si Eurolines, Sorin Drugan, campion navigatie si Cristian Lupes, dirijor.

Costul de participare la Leaders Academy este de 850 de euro.

Printre cele mai importante initiative ale Fundatiei Leaders se numara LEADERShip Autentic, Leaders School, Leaders Education si Leaders Academy.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri