"Anul 2005 a fost un an de succes pentru OMV. Implementarea consecventa a strategiei noastre de dezvoltare impreuna cu un mediu favorabil de dezvoltare a dus la producerea unui nou record de performanta financiara. OMV si-a intarit pozitia de lider in industria de petrol si gaze din Europa Centrala si ne angajam sa continuam dezvoltarea profitabila in urmatorii ani", a declarat, citat de Rompres, Wolfgang Ruttenstorfer, CEO OMV. O valoare a dividentului de 0.90 euro pe actiune reprezinta o rata a platii de 21%. Data ex-dividentului este 30 mai 2006, iar data platii este 31 mai 2006.

Conform agendei, intalnirea a adoptat la timp declaratiile financiare anuale, dezinvestind Consiliul Executiv si Consiliul de Supervizare. Remuneratia anuala a Consiliului de Supervizare a fost stabilita la acelasi nivel ca cel din 2005. Deloitte Wirtschaftsprüfungs GmbH a fost numit din nou in calitate de auditor pentru 2006.

Intalnirea a autorizat Consiliul Executiv sa-si formeze propriul suport de actiuni pana la limita maxima de intindere permisa legal, pe o perioada de 18 luni incepand de astazi. Rascumpararea actiunilor poate fi purtata la un pret minim de 25 de euro si la un pret maxim pe actiune care nu trebuie sa depaseasca media pretului de inchidere din cele zece zile anterioare tranzactiilor cu peste 30%.

Intalnirea a aprobat noul plan al optiunii actiunilor. in prezent, numarul maxim al participantilor la plan este de 53. Exercitarea optiunilor este conditionata de propriile investitii de maximum 60.000 euro in cazul membrilor Consiliului Executiv si de 20.000 de euro pentru ceilalti membri executivi. Propriile investitii de 25%, 50% sau 75% din aceste sume sunt admisibile.

Planul are in vedere o perioada de blocaj de doi ani si exercitarea conditionata de o crestere de cel putin 15% in pretul actiunilor companiei, avand la baza pretul mediu de inchidere la Bursa de Schimb din Viena in perioada 20 mai - 20 august 2006. Programul urmareste alinierea indeaproape a intereselor managementului si actionarilor prin oferirea managementului unei parti substantiale din succesul companiei.