Companiile Oracle, Google, Microsoft, Continental si OMV Petrom se numara printre cei mai doriti angajatori in opinia candidatilor la un loc de munca, oferind pachete salariale motivante, pregatire si stabilitate.
Datele reies din studiul “Cei mai doriti angajatori” realizat de Catalyst Consulting, divizia de consultanta in employer branding a grupului Catalyst.

Astfel, lista completa a celor mai doriti angajatori este urmatoarea: Oracle, Google, Microsoft, Continental, OMV Petrom, IBM, BCR, Orange, P&G, Coca-Cola, Vodafone, BRD, HP, Renault Romania, PwC, Emerson, KPMG, Deloitte, Bosch, ING Bank.

Cum sunt alesi cei mai buni angajatori

Cele mai importante criterii in alegerea angajatorului sunt:

- salariul si pachetul de beneficii oferit de acesta (47,12%);
- imaginea companiei (36,59%);
- programele de training puse la dispozitie de angajator (36,33%);
- siguranta locului de munca (35,86%).

"Daca inainte angajatorii aveau timp 2-3 ani ca sa dezvolte si sa implementeze o strategie de gasire si retentie de talent, acum, competitivitatea de pe piata solicita o reactie mai rapida. Chiar si companiile de top cauta constant modalitati de retentie si depistare a talentelor", se arata intr-un comunicat al companiei.

In ceea ce priveste beneficiile dorite de catre angajatii romani, ordinea este aceeasi ca in 2012. Acestia prefera asigurarile medicale (56,93%), suportul financiar pentru urmarea unor cursuri si training-uri (43,27%), bonurile de masa (33,97%), programul de lucru flexibil (30,10%). Abonamentul la sala de fitness sau decontarea mesei de pranz sunt printre ultimele ca importanta acordata.

Studiul evidentiaza asteptari salariale diferite pentru candidatii din provincie si cei din Bucuresti. Cei din Capitala se asteapta la salarii mai mari cu 25% comparativ cu cei din provincie, indiferent de nivelul de experienta.

In 2013, asteptarile salariale ale persoanelor fara experienta din Bucuresti au crescut cu aproximativ 10% fata de 2012.

De exemplu, un tanar din Bucuresti, fara experienta profesionala, care studiaza sau a absolvit o facultate cu profil economic, are asteptari salariale in jurul a 1.500 lei net, fata de aproximativ 1.300 lei net in 2012. Si asteptarile salariale ale profesionistilor cu 3 – 5 ani de experienta au crescut putin fata de 2012. Daca anul trecut o persoana cu background economic si cu un astfel de nivel de experienta avea asteptari in jurul a 3,200 lei net, asteptarile salariale au crescut anul acesta cu 300 lei.

Rezultatele celei de-a 8-a editii a studiului se bazeaza pe datele colectate in urma unui chestionar online in perioada martie – aprilie 2013 de la 8.762 respondenti din Bucuresti (3.739 respondenti) si provincie (5.023 respondenti).

Catalyst Consulting este divizia de consultanta in employer branding a grupului Catalyst. Catalyst Consulting detine un portofoliu de servicii pe piata din Romania care include consultanta in employer branding, dezvoltarea de strategii de recrutare si talent mapping, expertiza in domeniul compensatiilor si beneficiilor etc. Instrumentele inovative folosite de Catalyst Consulting au fost dezvoltate si validate de-a lungul celor 8 ani de experienta pe piata romaneasca.




Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri