Octavian Badescu (37 de ani), fondatorul Sameday Courier, una dintre cele mai mari companii din curierat de pe piata locala, va ocupa o functie de management in cadrul Postei Romane, cel mai probabil va conduce divizia de curierat rapid (Sucursala Servicii Express), potrivit unui e-mail trimis catre angajati in care precizeaza ca se alatura companiei din aceasta saptamana “pentru urmatorii ani”.
“Nu pot nici sa confirm, nici sa infirm aceasta informatie. Este un proces in derulare. Vorbiti la Posta Romana”, a afirmat Badescu pentru wall-street.ro.

Oficialii Postei Romane nu au raspuns deocamdata la intrebarile wall-street.ro, iar Badescu nu oferit niciun fel de informatii despre functia pe care o va detine.

El va fi numit la conducerea diviziei de curierat rapid a Companiei Nationale Posta Romana, mai exact la Sucursala Servicii Express, potrivit unor surse din piata.

A iesit din actionariatul Sameday Courier, companie pe care a fondat-o in 2007

In afara de mesajul trimis catre angajatii Postei, informatia ca Badescu va intra in managementul companiei este sustinuta si de faptul ca oficialii Sameday Courier au anuntat miercuri ca Badescu a iesit din actionariatul Sameday Courier, businessul pe care l-a lansat in 2007. Astfel, in prezent, unicul actionar al companiei este Lucian Baltaru, cel care este si managing director al furnizorului de servicii de curierat.

De asemenea, in decembrie anul trecut, Badescu scria pe blogul personal intr-un mesaj numit "Posta pare a intra pe drumul cel bun" ca principala metoda prin care Posta isi poate reveni este sa atraga investitori care sa detina pachetul majoritar in companie si manageri din mediul privat.

Badescu are o experienta de 12 ani in sectorul serviciilor (curierat, marketing direct, cercetare de piata, online), in cea mai mare parte avand functii de conducere (ca manager ori antreprenor). De asemenea, cei mai multi ani i-a petrecut lucrand in zona de curierat rapid.

Octavian Badescu, in scrisoarea catre angajati: Mananc “curierat pe paine”

“Am pornit ca agent de vanzari de la 50 $ salariu fix pe luna la Romexpress Curier, am fost director de vanzari, am condus Alo Curier timp de 4 ani, am oferit consultanta pentru DPD in Romania si Bulgaria si am fondat Sameday Courier in 2007, companie pe care am si condus-o direct in primii 2-3 ani de la lansare. Mananc, deci, “curierat pe paine” asa cum respect faptul ca unii dintre dvs. se pot mandri cu mai multi ani de “Posta” decat varsta mea. Revitalizarea Sucursalei este cel de-al 3-lea si cel mai important proiect pe care-l coordonez si sunt convins ca impreuna vom face o treaba foarte una aici”, scrie Badescu intr-un e-mail trimis catre angajatii Postei.

El adauga ca desi Posta Romana trece printr-o perioada foarte dificila, aceasta este o forta.

“Aceste realitati pe de-o parte obliga, iar pe de alta pun in lumina faptul ca divizia de curierat rapid a CNPR – Sucursala Express sau Prioripost, mai pe intelesul oamenilor, – <<merita>> si <<poate>> mai mult. Poate mai mult ca venituri, ca si cota de piata, ca profitabilitate, mai mult ca si calitate a serviciilor oferite, mai mult ca si satisfactii pentru proprii angajati”, explica Badescu in acelasi e-mail.

Antreprenorul mai spune ca principalul obiectiv pentru care se alatura companiei este faptul ca vrea sa demonstreze romanilor “ca se poate obtine performanta si la o companie de stat, performanta si la Posta Romana”.

“Pentru a obtine performanta insa, aceste solutii vor trebui a fi centrate in jurul catorva <<piloni>>, in jurul catorva <<notiuni cheie>> precum: specularea avantajelor competitive, sinergii cu compania <<mama>>, accent pe vanzari, costuri variabile, eficienta economica, orientare catre client, mentalitate antreprenoriala, atitudine proactiva, inovatie si creativitate, tehnologizare, beneficii individuale corelate cu performanta.Am convingerea ca la acest moment avem suficiente atu-uri pentru a reusi in acest proiect si prima mea impresie este ca acum exista in ansamblu in zonele de conducere ale CNPR - vointa, putinta si stiinta. Si mai avem o resursa foarte valoroasa in Sucursala Servicii Express – dumneavoastra si experienta pe care o aveti”, mai spune Octavian Badescu.

Vrea ca pana in 2015 compania sa fie intre primii jucatori pe piata de curierat

Fondatorul Sameday Courier afirma ca urmatoarele saptamani le va folosi pentru a cunoaste compania si pentru stabilirea unei strategii de dezvoltare.

“Acestea fiind spuse, sa ne uram “succes” si fiti siguri ca impreuna, pana in 2016, putem aduce compania intre primii 3-5 jucatori din piata de curierat domestic si international din Romania si ca vom lucra cu placere intr-o companie de care vom fi mandri”.

Tot in mesajul publicat pe blog in decembrie anul trecut, Badescu scria care ar putea fi evolutiei CNPR in urmatorii ani.

"Posta Romana a anului 2020 poate depasi un miliard de euro in venituri si 100 milioane euro ca profit, beneficiand la acel moment de serviciile unui personal cu un numar probabil intre 20.000 si 40.000, generand astfel sub diferite forme venituri (si nu pierderi, ca acum) la bugetul Statului".

Aducerea lui Octavian Badescu vine in contextul in care in acest an se doreste privatizarea Postei Romane si in care din 2014 se va liberaliza complet piata de curierat, CNPR pierzand calitatea de furnizor de serviciu universal. Autoritatile vor sa privatizeze in acest an operatorul national postal, pentru care asteapta oferte pana la finalul lui mai.

Posta Romana are retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, compania avand 32.124 angajati, conform Ministerului Finantelor Publice.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Cum a trecut fostul sef al Alo Curier de la curierat la cercetarea de piata

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri