Conditiile meteo extreme din prima parte a anului trecut au incurcat planurile producatorului de materiale pentru constructii Carpatcement, parte a grupului german HeidelbergCement, afacerile companiei inregistrand un declin de 7% a veniturilor.
Diviziile de ciment, betoane si agregate ale grupului Carpatcement au inregistrat in 2012 o cifra de afaceri cumulata in valoare de 195 milioane de euro, conform raportarilor interne.

„Cifra se situeaza in usoara scadere cu 7% fata de 2011, in principal din cauza conditiilor meteo extreme din primele patru luni din 2012 in contextul in care, conform datelor INS, piata totala a scazut cu 0,2% fata de 2011.Grupul Carpatcement a reusit sa obtina, in ciuda diminuarii cifrei de afaceri si a volumelor de vanzari, o crestere de 12,5% a profitului fata de anul anterior, in principal datorita unor masuri de restructurare a costurilor si a cresterii veniturilor prin mixul de produse, prin integrarea pe verticala si prin raportul calitate-pret echilibrat, astfel profitul inregistrat de Carpatcement in 2012 a fost de 36 milioane euro, cu 12,5% mai mare fata de anul 2011 cand nivelul profitului s-a situat la 32 milioane de euro”, a declarat Florian Aldea, CEO Carpatcement, in cadrul unei intalniri cu presa.

Seful Carpatcement a precizat ca cea mai mare pondere a vanzarilor a fost generata de lucrarile noi de constructii a spatiilor rezidentiale si de birouri cat si de reabilitare a cladirilor (cca. 60%), urmat de comercializarea pachetelor de ciment catre distribuitori si lanturile D-I-Y (30%) si a proiectelor de infrastructura in care au fost implicati (cca. 10%).

Potrivit reprezentantilor companiei, rezutatele obtinute de Carpatcement la nivel local se inscriu in linia generala de consolidare inregistrata la nivel international de Grupul HeidelbergCement.

Anul trecut, Grupul a reusit sa obtina o crestere de pana la 2% a profitului, ajungand la o valoare de 545 milioane de euro. La nivel de vanzari, HeidelbergCement a obtinut o crestere de doar 1,4% din cauza cererii slabe din Europa, la care a contribuit insa cresterea volumelor in America de Nord, Asia-Pacific si Africa.

Si-au bugetat investitii mai mari in acest an


Carpatcement, unul dintre cei mai importanti producatori de ciment de pe piata locala, si-a bugetat pentru acest an investitii de circa 9 milioane de euro, cu peste 50% mai mari comparativ cu anul trecut, cand au investit aproximativ 6 milioane de euro.

Aldea a precizat ca cea mai mare parte a sumei va fi directionata catre diversificarea gamei de produse, precum si in mentenanta si modernizarea liniei de productie de la Fieni, dar si bugetarea unor investitii pentru cresterea performantelor energetice a facilitatilor de productie din Romania.

CEO-ul companiei a mai subliniat ca in acest moment cele trei fabrici pe care le detine pe plan local functioneaza la o capacitate de circa 50%.

La inceputului anului 2013, a avut loc o schimbare importanta in structura manageriala a grupului Carpatcement, respectiv numirea in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie al societatii a domnului Florian Aldea, Director General al Carpatcement Holding SA. Decizia de schimbare la conducerea companiei este in concordanta cu strategia pe termen lung a grupului HeidelbergCement si este una in directia stabilitatii, continuitatii, increderii si recunoasterii profesionale a managerilor romani.

Cu investitii de peste 450 milioane de euro, grupul HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania. Grupul a intrat pe piata romaneasca in 1998 si este prezent in sectorul productiei de ciment, betoane si de agregate prin intermediul companiilor Carpatcement Holding (trei fabrici de ciment), Carpat Beton (18 statii de betoane) si Carpat Agregate (14 cariere si exploatari de balast).

Piata locala a cimentului este disputata de trei dintre cei mai importanti producatori la nivel mondial, Lafarge (Franta), HeidelbergCement (Germania) - prin Carpatcement Holding si Holcim (Elvetia).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri